Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

TEŠKA PROMETNA NESREĆA Proklizao s motorom, pao na kolnik, udarilo ga vozilo iz suprotnog smjera pa završio u komi. Liječnici na JIL-u bore se za život 27-godišnjaka

13.07.2020. 11:17
TEŠKA PROMETNA NESREĆA Proklizao s motorom, pao na kolnik, udarilo ga vozilo iz suprotnog smjera pa završio u komi. Liječnici na JIL-u  bore se za život 27-godišnjaka


Na JIL-u Opće bolnice Zadar liječnici se i dalje bore za život teško ozlijeđenog 27-godišnjaka koji je u nedjelju oko 15.10 sati teško stradao u prometnoj nesreći na ŽC 6004 između Vrsi i Poljica.
Prema informacijama iz PU zadarske, nesretni mladić je bez položenog vozačkog ispita A kategorije upravljao neregistriranim motociklom na dionici ceste na kojoj se u posljednje vrijeme učestalo događaju prometne nesreće s težim posljedicama po sudionike u prometu.
– Spomenuti 27-godišnjak kretao se ŽC 6004 između Vrsi i Poljica, a da brzinu motocikla nije prilagodio uvjetima na cesti. Ugledavši teretno vozilo zadarskih registarskih oznaka počinje radnju kočenja te skreće u desno, uslijed čega dolazi do proklizavanja motocikla te pada motocikla i mladića na kolnik i to u prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera te ga tom prilikom udara i osobno vozilo također zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 40-godišnjakinja. S teškim ozljedama, opasnima po život 27-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen na JIL u Opću bolnicu Zadar, rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske. 
Kako neslužbeno doznajemo nesretni mladić je, unatoč zaštitnoj kacigi koju je imao, zbog teških ozljeda glave u stanju kome te se liječnici na JIL-u bore za njegov život, a stanje je i dalje neizvjesno.
Prema kazivanju očevidaca, s mladićem je na motociklu navodno bio i njegov prijatelj, no on je prošao nešto bolje, s prijelomom ekstremiteta.