Bivša Carina mogla bi dobiti tornjić - vidikovac

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Prostor LUZ-a na Istarskoj obali zgodan za komercijalne svrhe
Mišljenja sam, kako nema vidikovca u gradu, da bi bilo dobro tu napraviti mali tornjić na koji bi se penjalo liftom i može se naplaćivati ulaz, kazao je Štambuk
Bojan BOGDANIĆ
Zgrada bivše Carine mogla bi upotpuniti turistički sadržaj

Mala crvena kućica na Istarskoj obali, bivša zgrada Carine kojom upravlja Lučka uprava Zadar, bila bi jako interesantna kada bi se uredila i stavila u komercijalne svrhe, odnosno na neki način upotpunila turistički sadržaj.

O toj ideji razmišljao je i Đoni Štambuk, v. d. ravnatelj LUZ-a koji je rekao kako je trenutno u prostoru bivše zgrade Carine smješten lučki nadzor te oprema koja je potrebna.

- Osobno bih želio taj prostor dodatno valorizirati. To je prekrasna zgrada, ali mislim kako bi bilo teže to napraviti nego novu Gaženicu, obzirom na zahtjeve konzervatora. Ipak, ideja je nekoliko pa treba vidjeti u budućnosti može li se ovaj prostor staviti u komercijalne svrhe. Mišljenja sam, kako nema vidikovca u gradu, da bi bilo dobro tu napraviti mali tornjić na koi bi se penjalo liftom i može se naplaćivati ulaz, na primjer. To je interesantno, a moglo bi biti minijaturno kako se ne bi narušila vizura Poluotoka. Međutim, ova priča može ići u više smjerova, pa ćemo vidjeti što se i može li se išta realizirati u budućnosti, rekao je Štambuk.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno