Nakon opomene komunalaca, slijedi kazna za širenje štekata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nasuprot crkve sv. Krševana
Dok stranke i djelatnici županijskog odjela prolaze tuda, gostima doslovce gledaju u pijate
Bojan BOGDANIĆ
Stolovi kao da »ulaze« u županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove

Ugostiteljski objekti na Poluotoku šire se na sve strane, više neugledno nego ugledno pa tako nije rijetkost stiskanje kroz ionako uske kalete i uličice koje ljeti postaju teško prohodne zbog sve više štekata ugostiteljskih objekata.

Nasuprot crkve sv. Krševana, na samom ulazu u Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije ugostiteljski objekt se toliko proširio da stolovi kao da »ulaze« u Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije.

- Je li ovo slika turizma kakvu želimo vidjeti?«, pita se županijski vijećnik Jure Zubčić koji je fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

Na mjestima gdje su prijašnjih godina bile trgovine obućom i odjećom poput gljiva poslije kiše, niču kafići, restorani, fast foodovi, slastičarnice...

Dok stranke i djelatnici županijskog odjela prolaze tuda, gostima doslovce gledaju u pijate, a još se trebaju i gurati i provlačiti između stolova i sjedalica.

Na naš upit o širenju štekata u Ulici Brne Krnarutića 11, iz Grada Zadra dobili smo sljedeći odgovor:

- Za postavu ugostiteljske terase u Ulici Brne Krnarutića 11, za ugostiteljski objekt »Trattoria Bueno«, društvo E.K. MEDITERAN j.d.o.o. s Gradom Zadrom ima zaključen Ugovor o zakupu javne površine za razdoblje od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. godine, za ukupnu površinu 13 m2, koja je označena na skici u privitku i koja je sastavni dio Ugovora. Iz priložene skice razvidno je kako zakupniku nije dozvoljeno postaviti ugostiteljske stolove i stolice ispred ulaza u prostore Zadarske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

U svezi korištenja javne površine izvan granica definiranih ugovorom postupalo je komunalno redarstvo upozorenjem. Slijedi rješenje i odgovarajuća novčana kazna, a ukoliko se kršenje ugovora opetovano bude ponavljalo Grad Zadar će isti raskinuti na štetu zakupca, navodi se u priopćenju UO grada Zadra za gospodarenje gradskom imovinom.

Nažalost, ovo nije ni prvi, a sigurno ni posljednji slučaj širenja štekata u prostoru stare gradske jezgre.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno