Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četrnaestorica na pripreme u Sloveniju

Autor: Roman Morović

12.08.2009. 22:00
Četrnaestorica na pripreme u Sloveniju

Foto: Zvonko KUCELIN



Od sedmorice mladih igrača koji idu na pripreme Sagadin će izabrati trojicu koji će ostati u prvoj momčadi Zadra, dok će preostala četvorica na posudbu u Jazine
Nakon tri tjedna treninga na Višnjiku, košarkaši Zadra u nedjelju kreću put Rogaške Slatine gdje će odraditi glavni dio priprema, a tamo će odigrati i prve prijateljske utakmice u novoj sezoni. Trener Zmago Sagadin zajedno sa svojim suradnicima Bujanom, Barančićem i Šangom te fizioterapeutom Babićem, na put će povesti četrnaest igrača. Od onih koji su sigurno članovi prve momčadi su Rok Stipčević, Toni Prostran, Marko Car, Hrvoje Perić i Tomislav Ružić te dva novopridošla Amerikanca Micah Downs i Trent Plaisted, dok će za preostala tri mjesta konkurirati mladi igrači Pavle Marčinković, Jure Škifić, Ivan Batur, Marino Šarlija, Ivan Mikulić, Nikola Blažević i Daniel Popović. Damir Rančić i Vladimer Boisa momčadi će se pridružiti nakon reprezentativnih obveza.
– Ima mnogo novih igrača, dva nova stranca i želja nam je da se svi dobro upoznaju i da se počne stvarati jedna kemija u momčadi. Dobro će nam doći da se malo maknemo, da budemo svi zajedno desetak dana i da se uspostave odnosi i jedna zdrava atmofera unutar momčadi. To je jedna od mojih prvih namjera. Druga stvar je ta da idemo iz ovih velikih vrućina u malo hladniji kraj, a u ambijentu Rogaške Slatine su i terme tako da će svaki dan nakon jutarnjeg treninga obavezan biti odlazak u termalne vode da se noge malo “omekšaju”. Uglavnom ćemo spavati, trenirati i razgovarati i to će biti taj udarni dio priprema gdje ćemo postaviti kombinatoriku koja će onda više-manje trajati tijekom cijele sezone – kaže Sagadin.
Od sedmorice mladih igrača koji idu na pripreme Sagadin će izabrati trojicu koji će ostati u prvoj momčadi Zadra, dok će preostala četvorica na posudbu u Jazine.
– Mladi igrači koji idu s nama na pripreme imaju još deset dana vremena da se dokažu i da me uvjere da zaslužuju mjesto u prvoj momčadi. Nakon toga ću odlučiti tko će ostati u prvoj momčadi, koja će dvojica mladih igrača pristupiti Jazinama na osnovu propisa HKS-a, a koja će dvojica tamo otići na posudbu. Jasno, svi će oni trenirati pod mojom kontrolom u maloj dvorani.
Ostali mladi igrači koji su do sada trenirali na Višnjiku od ponedjeljka će formirati drugu momčad Zadra, a njezin konačni sastav Sagadin će odrediti nakon povratka iz Slovenije.
– Mlada momčad počinje funkcionirati od ponedjeljka iako ja sa sobom vodim četiri igrača koji će se kasnije priključiti toj momčadi. Ovdje će ih ostati pet-šest, a još čekamo odluku saveza o tome kako mora izgledati momčad u A-2 ligi pa da možemo konačno definirati taj sastav – zaključio je trener Zadra.


 POTPISALI CAR, ŠKIFIĆ, ČAKARUN I VLAIĆ


Jure Škifić, Marijan Čakarun i Antonio Vlaić potpisali su trogodišnje ugovore s KK Zadar – objavio je klub na svojim službenim stranicama u srijedu nešto iza 20 sati. Mladi talentirani Zadrani tako su i službeno postali igrači KK Zadar, a trogodišnji ugovor dokaz je da u klubu na njih ozbiljno računaju u godinama koje dolaze. Čakarun će iduću sezonu provesti na posudbi u Boriku, Vlaić će raditi po programu Zmage Sagadina i igrati za mladu momčad Zadra, dok će Jure Škifić na pripreme u Rogašku Slatinu gdje će se pokušati izboriti za mjesto u prvoj momčadi. Novi dvogodišnji ugovor potpisao je i Karlovčanin Marko Car koji je cijeli prvi dio priprema u Zadru proveo kao slobodan igrač, no u klubu ističu kako je njegov potpis bio samo formalnost.