Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

VAK”AN”ZA svečano završila

Autor:

12.08.2009. 22:00
VAK”AN”ZA svečano završila

Foto: Filip BRALA



Osim uručivanja trofeja za sportske uspjehe, gospođi Lauri Kalati, udovici iz Karina i majci troje djece koja se nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji, uručen je ček na samo 2.500 kuna. Ček je rezultat slabog odaziva na humanitarni koncert koji je u prvom redu bio organiziran radi Laurinih dvoje teško bolesne djece


U srijedu navečer je u Dali baru održana dodjela nagrada najzaslužnijim pojedincima i momčadima – sudionicima ovogodišnje VAK”AN”ZA-e. Osim uručivanja trofeja za sportske uspjehe, gospođi Lauri Kalati, udovici iz Karina i majci troje djece koja se nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji, uručen je ček na samo 2.500 kuna. Ček je rezultat slabog odaziva na humanitarni koncert koji je u prvom redu bio organiziran zbog Laurinih dvoje teško bolesne djece.
Osim pehara za prva tri osvojena mjesta u momčadskoj konkurenciji antivaterpolista i neplivača, dijelilo se još zanimljivih nagrada za momčadska i pojedinačna postignuća. Tako su nagradu za “kreativni, lucidni, sportski pristup i popularizaciju VAK”AN”ZA-e 2009 uz prisutnost izvornog zadarskog duha” dobili članovi momčadi Bleke i konji. Nagradu Mačak u čizmama – za srčanost, sportski duh i “zadarski” pristup kojima je ispunjena smisao VAK”AN”ZA-e 2009. je dobio Jure Kučan. Paolo Tičina iz momčadi CB Dišpet je najbolji ovogodišnji strijelac sa 19 pogodaka, dok su najatraktivniju petorku činili: Luka Žorić kao vratar, Elvis Bolanča, Damir Keča, Marko Durut i Marko Žorž.
Borut Gatara, najzaslužniji za organizaciju turnira, u kraćem nas je razgovoru zamolio da spomenemo i one “iza kulise” bez kojih turnir ne bi bio isti.
– Posebno bih zahvalio Marku Šimurini, Juri Kučanu, Frani Gregovu, Marku Sutloviću i Goranu Korlatu zbog svog nesebičnog angažmana. Naglašavam i veliku ulogu i dobro odrađen posao naša 4 izvrsna suca – prisjetio se Borut Gatara.
Nakon ceremonije dodjela nagrada, sudionici turnira, organizatori i njihovi uzvanici nastavili su druženje uz prigodni domjenak. Istina, ono je bilo nešto kraće zbog nestrpljivog iščekivanja tv prijenosa dvoboja u Minsku i ogleda naše i bjeloruske nogometne reprezentacije.