Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Milanović je sljedeći kojeg će crna udovica Kosor ugristi

12.08.2010. 22:00
Milanović je sljedeći kojeg će crna udovica Kosor ugristi


Zrilić je, podržan Berislavom Puclom, najavio kako će pristupiti prikupljanju 1.000 potpisa aktualnih članova HSLS-a, koliko je potrebno sa sazivanje izvanrednog sabora stranke
Zoranu Milanoviću upućujem frendovski savjet – neka se pripazi, jer je on sljedeći kandidat kojeg će ugristi crna udovica Darinko Kosor. Bandić je bio prva njegova meta. Onda je postao kandidat za predsjednika HSLS-a, pa je izbore dobio tvrdeći da će biti najčvršći partner Vladi i igrao je na emocije, kao najbliži rođak premijerke, a nakon dobivenih izbora počeo je s neargumentiranim podmetanjima. Sljedeći kojem će se to desiti je Milanović, ako ga primi u koaliciju, kazao je na konferenciji za novinare Stanko Zrilić koji je sebe predstavio kao “koordinatora liberala koji su izišli iz ovakvog HSLS-a kojeg vodi privremeni predsjednik Darinko Kosor”.
Zrilić je, podržan Berislavom Puclom, predstavljenim kao “predsjednikom ogranka HSLS-a Lovran pod isključenjem”, najavio kako će pristupiti prikupljanju 1.000 potpisa aktualnih članova HSLS-a, koliko je potrebno sa sazivanje izvanrednog sabora stranke “na kojem će Kosor biti pometen”. Zrilić je ponovio kako je bio nestatutarno isključen iz stranke jer “po Statutu niti može biti telefonskih sjednica Predsjedništva, niti predsjednik može izbaciti potpredsjednika iz stranke”.
– O tome odlučuje Središnje vijeće, a Kosor nije dopustio Đurđi Adlešić da sazove Središnje vijeće, kazao je Zrilić dodajući kako će glasovi kojima će se tražiti izvanredni sabor stranke bit poslani, kako Kosoru, tako i u Ministarstvo uprave.
– Političke stranke su ustavna kategorija i nisu ničija prćija, i država o djelovanju političkih stranaka mora voditi skrb, kazao je Zrilić objašnjavajući kako će potpisi biti poslani Ministarstvu uprave kako bi se spriječilo da se potpisnici nađu izbačenima iz HSLS-a.
– Danas je bjelodano da je Darinko Kosor prodao HSLS zbog jednog saborskog mandata. Tekst u Jutarnjem listu od 31. srpnja nosi naslov “HSLS ipak može preživjeti”. To je najveće poniženje koje je mogla doživjeti stranka koja je imala potpredsjednicu Vlade, dva saborska zastupnika, državne tajnike, gradonačelnike, zamjenika župana, vijećnike, i druge dužnosnike. Te je riječi Darinko Kosor naručio, servisirao i platio. Na to je on sveo HSLS, ali važno je reći da se na taj čin nije odlučio svojom voljom, već je dobio ultimatum da do tog datuma mora izići iz koalicije koju su neki drugi stvorili, pregovarali četiri mjeseca i još 35 dana pregovarali o koalicijskom sporazumu nakon izbora. Morao je to učiniti kako bi imao izvjesno da će sebi osigurati taj jedan saborski mandat. HSLS nije samostalna, nego je marioneta na štapu tuđih interesa. To je grupacija super lijeve pozicije. Njih ne zanima HSLS i 1,9 % koliko može doprinijeti, nego ih zanima isčupati HSLS iz njegovog prirodnog okvira i prebaciti ga lijevo da zauzme poziciju bivšeg SRP-a, a tamo nema šanse opstati. To Kosor taji kao zmija noge iza teze da će HSLS na izbore izići samostalno. Ja ga pozivam neka kuvertira ostavku ako HSLS ne bude na izbore izišao samostalno, rekao je Zrilić.
-Izbor Darinka Kosora na čelo HSLS-a nije bio legalan. Čuo sam, i javno to rekao, da se Željko Glavan hvalio da je on za njega lažirao izbore u Slavonskom Brodu. Znao sam to već tri, četiri mjeseca, ali zbog rejtinga stranke nisam mislio s tim izići u javnost sve dok Darinko Kosor nije uništio HSLS, kazao je Berislav Pucl.
– Radi bržeg brojenja glasova kupio se optički brojač. Međutim, kada se nakon 35 minuta ustanovilo da Breglec vodi, brojač se pokvario, a Željko Glavan je lažirao i izbore ’93. Kad je Breglec dan kasnije tražio da se listići prebroje, Kosor ih je u 17 sati dao spaliti. Željku Glavanu obećano je da će biti član Predsjedništva i to je postao. Obećano mu je i mjesto u Saboru i o tome se sad razgovara, također je kazao Zrilić.


 VAŽNIJI JE VRTIĆ NEGO PROCEDURA


Upitan da komentira napise o tome kako USKOK provodi istražne radnje vezane uz otkup zemljišta od strane Grada Varaždina, a sumnjajući da je Ivan Čehok pogodovao nekim tamošnjim moćnicima, Stanko Zrilić je kazao kako ne može suditi o tome jesu li poslovi u Varaždinu bili po zakonu, ali i kako novinske napise čita s rezervom jer je i sam imao loših iskustava.
– Kad se govori o otkupu zemljišta mogu reći, vodeći se primjerom otkupa zemljišta na Putu Nina u Zadru, da je najteže postići adekvatnu cijenu. Što je tržišna cijena? Vlasnik može prodati ili ne prodati, a ona cijena po kojoj prodaje je tržišna cijena, i da sam ja bio na mjestu gradonačelnika Zadra, ja bih radije bio otkupio to zemljište nego da cesta ostane sužena. Mi u Hrvatskoj sve ispolitiziramo. Neću braniti Keruma, ali važnije je da splitska djeca imaju gdje biti smještena u vrtiću, nego je li se poštovala jedna procedura nategnuta do ludila, kazao je Zrilić.