Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pijani pretukli Nijemca i demolirali klub na Zrću

12.08.2010. 22:00
Pijani pretukli Nijemca i demolirali klub na Zrću


Trojac je prvo ispred kluba Papaya istukao 30-godišnjeg Nijemca, potom izazvao masovnu tučnjavu na plaži, pa u klubu Euforija razbio DJ pult i napao mladića iz Oriovca
Dvojica Zadranina i Sesvećanin, pod žestokim utjecajem alkohola, izazvali su kaos u ranim jutarnjim satima na plaži Zrće, sukobljavajući se s gostima klubova i uništavajući inventar. Privedeni su u prostorije Policijske postaje Novalja gdje su smješteni u posebne prostorije do otrežnjenja – 34-godišnjem Zadraninu su izmjerena 2,04 promila, 28-godišnjaku iz Zadra 1,10 promila, a 27-godišnjaku iz Sesveta 1,80 promila alkohola u krvi.
Sumnjiče se da su prekjučer oko 5 sati na plaži Zrće, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s pet nepoznatih muškaraca ušli na terasu ugostiteljskog objekta “Euforija” gdje su nastavili s galamom. U jednom trenutku je mlađi Zadranin suzavcem što ga je imao kod sebe, poprskao po licu 27-godišnjaka iz Oriovca koji je pokušao pobjeći i sakriti se iza DJ pulta. I dalje ga pokušavajući napasti teleskopskom je palicom oštetio muzičke aparate, a potom srušio i kompletan pult na kojem su se nalazila dva gramofona, laptop i više gramofonskih ploča i diskova, pričinivši štetu od oko dvadeset tisuća kuna.
Tijekom krimobrade utvrđeno je da su dva sata ranije, ispred noćnog kluba “Papaya” napali 30-godišnjeg njemačkog turista. Nijemcu je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Novalja, gdje su mu okvalificirane lakše ozljede, no s mogućnošću prekvalifikacije. Protiv sve trojice slijede optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a 28-godišnjaku i kaznena prijava zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
 


Bez reakcije redara


U užarenoj atmosferi Zrća fizički obračuni nisu česti, ali se ipak događaju i to uglavnom u ranim jutarnjim satima. No, tuča koja se ovog puta dogodila privukla je dosta pažnje jer su napadači bili dobro opremljeni za fizički obračun, a njihovo je divljanje trajalo gotovo dva sata. Oni koji su često na Zrću pitaju se kako se takvo što uopće moglo dogoditi jer svaki klub ima veliki broj redara koji u sličnim situacijama brzo reagiraju i sprečavaju nerede. No, u ovom slučaju nered je dugo trajao i pijani trojac je nakon jednog napada nastavio divljanje i u drugom klubu. Postavlja se pitanje zašto redari i policija nisu reagirali još u klubu Papaya. Pitanje je i zbog čega su izgrednici na Zrće došli sa suzavcem, teleskopskom palicom i drugim sredstvima koja se koriste u fizičkim obračunima. S takvim se rekvizitima ne dolazi na Zrće gdje je u prvom planu zabava.