Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U plesnoj školi 80 djece

12.08.2010. 22:00
U plesnoj školi 80 djece


Ovog ljeta smo u sklopu manifestacije “Paško kulturno ljeto” imali radionicu Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, likovnu radionicu koju je vodila slikarica Cecilija Mihalić i sada se održava plesna škola, a to je i posljednja radionica predviđena programom za ovo ljeto, kaže Vuleta
U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u kuli Skrivanata otvorena je plesna škola za djecu koju vode članice Plesnog kluba “Lana” iz Zagreba.
Prvog dana ove škole prve plesna korake počelo je učiti 40-ak djece, dok je već drugog dana broj udvostručen.
Mali budući plesači od 6 do 16 godina, prvo se razgibavaju, a potom uče plesne pokrete, korake i skokove. Za sam početak djeca su već naučila dvije plesne figure.
S djecom rade Lana Hukman, voditeljica plesne škole s dvije pomoćnice.
Inače, u Plesnom klubu “Lana” uči se ritmika, jazz dance, show dance, cheerleading i pom pon ples, a klub je član HSDS-a (Hrvatski Show Dance Savez), ESDU-a (Europian Show Dance Union) i ZUCH (Zajednica Udruga Cheerleading Hrvatske).
Klub “Lana” je nastupao na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, a u cheerleading plesu je osvojio europsko prvenstvo.
Inače, škola Plesa za djecu u Pagu traje do Velike Gospe i to svaki dan od 18 do 21 sat.
Kako nam je potvrdila ravnateljica Centra za kulturu Dijana Vuleta, djeca su oduševljena plesnom školom te marljivo i strpljivo uče.
– Ovog smo ljeta u sklopu manifestacije Paško kulturno ljeto imali radionicu Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, likovnu radionicu koju je vodila slikarica Cecilija Mihalić i sada se održava plesna škola, a to je i posljednja radionica predviđena programom za ovo ljeto.
U sve tri radionice sudjelovalo je gotovo tristo djece. To je doista veliki broj, a posebno nas veseli što su njihovi roditelji zadovoljni, rekla je Vuleta te istaknula da se škola Plesa zatvara 16. kolovoza, a tom prigodom mali polaznici imat će nastup te pokazati sve ono što su naučili, a nastupit će i profesionalni plesači plesnog kluba “Lana”.