Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vinkovčani su slabiji nego lani

12.08.2010. 22:00
Vinkovčani su slabiji nego lani


Imamo potencijala, trebamo samo pristupiti borbeno i agresivno te neće izostati željeni učinak – kaže Santini
Nakon Tomislava Glumca koji je uspješno branio boje Hrvatske na nedavnom Europskom prvenstvu U-19 u Francuskoj, na Stanovima se mogu ponositi još jednim svojim uspješnim reprezentativcem koji bi uskoro mogao vidjeti europsku smotru U-21 u Danskoj. Ivan Santini, doduše nije ni minute proveo na varaždinskom travnjaku u važnom kvalifikacijskom ogledu protiv Norveške (4:1), no uvjerljiva pobjeda “kockastih” dovela ih je pred prag odlaska u Dansku.
– Bilo je uspješno. Nisam igrao, malo mi je žao zbog toga, no marljivo se treniralo, čak sam se uspio dobro naspavati, a na kraju smo došli s uvjerljivom pobjedom nadomak odlaska na Europsko prvenstvo. Imamo još gostovanje u Srbiji gdje nam je dovoljno osvojiti bod, no možemo do prvog mjesta i s porazom ako Slovačka u Norveškoj ne uzme sva tri boda – dojmovi su Santinija nakon povratka iz Varaždina, a već sutra ga očekuju klupske obveze – Cibalia na Stanovima u sklopu 4. kolu Prve HNL.
– Cibaliju treba pobijediti, tu nema puno dvojbi. A to možemo postići samo ako budemo igrali kao i protiv Karlovca. Imamo potencijala, trebamo samo pristupiti borbeno i agresivno te neće izostati željeni učinak.
Vinkovčanima će biti iznimno teško zabiti gol, do sada nisu primili nijedan pogodak. Ima li zadarski napad lijeka za to?
– Oni su slabiji nego lani, kad su bili pravi hit lige. Dobro su krenuli u ovo prvenstvo i istina da su im mreže još netaknute. No, tome će doći kraj sutra na Stanovima, jer smo pokazali u onoj utakmici protiv Karlovca da znamo i možemo zabiti gol. I igra u Koprivnici prošlo kolo bila je zadovoljavajuća te da smo igrali na Stanovima, a ne u Koprivnici onda bi sigurno imali koji bod na kontu više. Kriterij sudaca bio je neujednačen i trebali smo biti dvostruko bolji da se vratimo s punim plijenom kući. Nadam se da nas takve stvari neće zamarati u utakmici s Cibalijom.
Kakvo je stanje u momčadi pred ovako važnu utakmicu?
– Prema posljednjem treningu primjeti se velika želja svih da se sutra pobjedom završimo susret.


Conu umrla majka


Marinu Conu jučer je u Rijeci preminula majka kojoj će danas biti sprovod. Dalibor Zebić kaže da je zbog toga upitan Conov nastup protiv Cibalije.
– Razgovarat ću s Conom i nakon toga znat ćemo hoće li igrati protiv Cibalije – kaže Zebić.
Dvoboj s Vinkovčanima (subota, 20 sati) preskočit će Stjepan Skočibušić (koljeno) i Ivan Ćurjurić (prepone). Svi ostali za sada konkuriraju za prvih 11. Cibaliju s opterećenjem od dva žuta kartona dočekuju Mršić, Terkeš i Puljić.