Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jači od vrućine

12.08.2011. 22:00
Jači od vrućine


Unatoč velikim  vrućinama u Boksačkom  klubu Zadar ovih je dana  itekako radno. Dragan Vidaić, trener, svakodnevno radi sa desetak boksača.
– Ove godine je izborna  godina za Olimpijske igre, a  prije završetka sezone izbornik Leonardo Pjetraj me  nazvao i kazao da napravim  plan i program za naše mlade  reprezentativce Šimu i Bepa  Filipija. Njih dvojica bi trebali trenirati kako bi se pripremili za 19. kolovoza kada  će se provesti kontrolni sparing meč te za 2. rujna i  kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Ovaj put smo  odlučili da će na natjecanjima sudjelovati Josip Bepo, dok će Šime pauzirati jer  na njegovoj poziciji već ima  iskusniji borac. Podsjetimo  da je Bepo teškaš, a Šime  superteškaš. Nadam se da  ćemo s Bepom postići uspjeh, iako mu je tek 19 godina – ističe Vidaić.
Klub je dobio i poziv da  sudjeluje u Svjetskoj boksačkoj ligi.
– Temeljem naših rezultata  pozvani smo od Svjetske  boksačke federacije, a što je  priznanje ne samo klubu nego i reprezentaciji, da boksamo u Svjetskoj ligi, a to  možemo iskoristiti i boksati  u SAD-u i Indiji. No, mi smo  razmislili i s njihovim ocem  bez obzira na poziv i dobre  uvjete, zamrznuli smo odlazak i odlučili da ćemo se  uključiti sljedeću godinu –  dodao je strateg Zadra, napomenuvši da će junior Jerko Galešić 20. rujna nastupiti u Novom Sadu na AIBA turniru.