Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Petogodišnji cilj nam je dosegnuti milijun noćenja

12.08.2011. 22:00
Petogodišnji cilj nam je dosegnuti milijun noćenja


U rujnu ćemo organizirati stručni skup na koji ćemo pozvati eminentna hrvatska imena koja će nam pružiti urbanističku viziju otoka Vira i to posebno njegovog centralnog dijela, istaknuo je načelnik Kapović
U namjeri da predstavnike pisanih i elektroničkih medija, a time i širu javnost upoznaju s ostvarenim rekordnim turističkim rezultatima na otoku Viru u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci, jučer je u organizaciji Općine Vir, poduzeća Vir turizam d.o.o. i virske Turističke zajednice za predstavnike medija organiziran stručni posjet otoku Viru. Predstavnike “sedme sile” u centru mjesta Kotarini ugostili su općinski načelnik Kristijan Kapović, predsjednik OV-a Mate Radović, direktor općinskog poduzeća Vir turizam d.o.o. Zdenko Mičić i njegov zamjenik Marino Rukavina, direktor Ureda TZ Šime Vučetić, stručni savjetniici za turizam i informiranje općine Vir Franko Peruza i Dražen Žepina te voditelj nedavno ustrojene Turističke agencije Vir turizam Ante Galić.
Brodom “Spavalica” krenulo se u morski obilazak Vira, utvrde Kaštelina iz 16. stoljeća, brojnih virskih uvala i plaže Jadro, Radovanjica, Torova, Lozice, Lanterne, virskog mosta i drugih turističkih znamenitosti. Na plaži Jadro odvijao se animacijski program uz stotine kupača-rekreativaca koji su slijedili pokrete petero animatora.
U rujnu urbanistički skup
– U prvih sedam mjeseci 2011. godine ostvarili smo 700.000 turističkih noćenja, ili 27 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, što nas svrstava u vrh Zadarske županije. Sukladno našim predviđanjima te po kretanju svakodnevnih dolazaka i prijava gostiju, vjerujemo da ćemo ovu godinu okončati s preko 850.000 turističkih noćenja. Sebi smo postavili cilj da u narednih pet godina, kada planiramo na otoku Viru izgraditi nove turističke kapacitete, poput hotela, marine, kampa i tome slično, ostvarimo milijun noćenja. U rujnu ćemo organizirati jedan široki stručni skup na koji ćemo pozvati eminentna hrvatska imena koja će nam pružiti urbanističku viziju otoka Vira i to posebno njegovog centralnog dijela, istaknuo je općinski načelnik Kristijan Kapović.
Direktor Vir turizma Zdenko Mičić rekao je da su ovakvi turistički rezultati plod jedne dobro osmišljene turističke strategije.
Ugodno mjesto za žitelje i goste
– U kratko vrijeme, u dva protekla mjeseca, u modernizaciju i obnovu turističkih kapaciteta na otoku Viru, poglavito ovih u centru mjesta na Kotarini, investirali smo oko milijun kuna. Aktivirali smo prvi put i turističku agenciju, dok smo razne vidove zabave, počevši od animacijskih aktivnosti pa do sadržaja na plažama, podignuli na razinu ravnu destinacijama u zapadnoeuropskim zemljama. Naš je ključni cilj da otok Vir uz novu obilaznu cestu mjesta Privlake, dovod pitke vode s kopna, što će se dogoditi dogodine, završetak izgradnje kanalizacije, pretvaranje Lanterne u turistički objekt s tri i više zvjezdica i drugim projektima, učinimo mjestom ugodnog življenja za svakog njegovog stanovnika i svakog našeg domaćeg i stranog gosta, kazao je pored ostalog direktor Mičić.
Virani pozivaju sve žitelje Zadarske županije na večerašnju Virsku feštu, na kojoj će uz hranu, nagradne igre i vatromet dobru atmosferu stvarati pjevač Jasmin Stavros.