Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Treba nam centar i još jedan igrač

12.08.2011. 22:00
Treba nam centar i još jedan igrač


Treninzima se pridružio i Nikola Blažević i nadamo se da će on ostati s nama – kaže Perić


Košarkaši Borik-Puntamike u pogonu su od 1. kolovoza. Momčad za nadolazeću sezonu još je uvijek u stvaranju, a za sada je poznato sljedeće. Otišli su Jure Škifić (Laško) i Teo Petani (Jolly), dok je završila posudba Ivana Mikulića iz Zadra. Marino Šarlija, Petar Marić i Jure Ružić za sada su bez angažmana i ne treniraju s Puntamičanima, a ugovor su produžili Marino Jurjević, Marijan Čakarun, Mario Pešut, Niko Marin i Josip Mrkić.
– Od novopridošlih igrača s nama trenira Domagoj Vidaković, koji sa svojim iskustvom i košarkaškim znanjem može biti jedan od predvodnika ove momčadi. Treninzima se pridružio i Nikola Blažević i nadamo se da će on ostati s nama. Još je tu dosta mlađih igrača 1992./93. godište na probi pa ćemo kroz pripremno razdoblje izabrati njih četiri-pet, zbog pravila da najmanje jedan 19-godišnjak mora biti cijelo vrijeme u igri. Dosta igrača još ima nedefiniran status, tako da razgovaramo, pregovaramo i očekujem da ćemo uskoro dovesti još nekoga na onim pozicijama gdje nam je to potrebno. Zadarski igrači su, naravno, u prednosti – kaže Pero Perić, sportski direktor Puntamičana.
Na kojim pozicijama Boriku trebaju pojačanja?
– Sigurno nam treba još jedan centar i možda još jedan igrač na pozicijama 2-3 ili 4-5. To ćemo sve odlučiti u dogovoru s trenerom u sljedećih desetak dana.
Gdje je Marino Šarlija, prošlosezonski centar?
– Koliko imam informaciju, on individualno trenira u Zadru. Zainteresirani smo i za njega, ali vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati.
Što se priprema tiče, sve ide svojim tokom, a za petnaestak dana krenut će i prve pripremne utakmice.
– Polako krećemo na pravi rad, dakle, dvaput dnevno. U Zadru imamo idealne uvjete, treniramo u Jazinama i u parku. Što se utakmica tiče, vkrajem mjeseca imamo dogovorene četiri s ruskim momčadima, koje će u rujnu biti na pripremama u Hrvatskoj. Bit će tu Ural, Spartak, Surgut… Prva utakmica će ipak biti nešto lakša, najvjerojatnije protiv nekog A-2 ligaša. Trenutačno je 90% dogovoren dvoboj s Trogirom, trebamo još vidjeti hoćemo li igrati kod nas ili kod njih. Naravno, bit će tu i pripremnih ogleda s ostalim A-1 ligašima.


Najbolji će u Zadar




O mogućoj pripremnoj utakmici sa Zadrom još nije bilo govora, no suradnja među zadarskim A-1 ligašima je uvijek otvorena.
– Od početka priprema su nam se pridružili Josip Mičić, koji je u principu naš igrač, ali je bio u juniorima Zadra i Pet Bunara te, u dogovoru sa Zadrom, Karlo Ljubičić. Uvijek smo otvoreni za sve, ali za mladog igrača je jako bitno da od početka krene s pripremama i pokuša se nametnuti. Hoće li biti još netko, vidjet ćemo. Ista smo liga, ali normalno je da će najbolji mlađi igrači biti u Zadru.