Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Još jedan rekordan vikend

Autor: Damir Maričić

12.08.2012. 22:00
Još jedan rekordan vikend

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zračna luka Zadar s rekordnim rastom prometa u zemlji (27 posto) i ovog je vikenda dočekala preko 9.000 putnika


Zračna luka Zadar imala je u ovom dijelu godine rekordan rast među zračnim lukama u zemlji. U lipnju bilo je tu oko 48.000 putnika te još nešto u tranzitu, što je, u inače vrlo dobrom mjesecu za sve aerodrome u zemlji s rastom od 12,5 posto, donijelo novi rekordni rast od 27 posto.
– Srpanj nam je inače najjači mjesec i imali smo oko 75.000 putnika, a nadamo se to ponoviti i u kolovozu. Na putu smo ostvarenja novih rekorda, nadamo se i 350.000 putnika, potvrđuje nam Katica Pupić Bakrać, direktorica Zračne luke Zadar.
Tajna Zadra je privlačenje niskotarifnih zrakoplova i partnerstvo s Ryanairom. Manje-više svi su u Zadarskoj županiji svjesni što je to značilo za ovdašnji turizam i život, posebice u pred i posezoni, koja je iznimno povećana. Na drugoj su strani muke da se u modelu koji je inače Zadar smislio, a HTZ i Ministarstvo turizma podržalo, skupi i isplati novac za medijsku promociju kod avioprijevoznika Ryanaira, no o tome drugom prilikom. Direktoricu pitamo za najavu udarnog vikenda.
– Prošlog smo tjedna imali rekord s 9.300 putnika u četrdesetak slijetanja i uzlijetanja. Zrakoplovi stižu iz preko 20 destinacija diljem Europe, a imamo dobre najave sve do kraja listopada. Štoviše, otvaraju se i nove najave i novi pregovori s već prisutnim prijevoznicima za iduću godinu. Zadar je u prvih šest mjeseci nadmašivao prometniju Zračnu luku Pulu, a koja će ipak zbog bitno većeg broja čarter letova već kroz srpanj i pogotovo kolovoz nadmašiti te brojke. No zadarska Zračna luka i ove će godine biti rekorder rasta u zemlji.