Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nakon završnog plesa uručena priznanja

Autor: Josip Portada

12.08.2012. 22:00
Nakon završnog plesa uručena priznanja

Foto: Josip PORTADA



Ljetnu školu plesa završile su Matea Maržić, Morena Buljanović, Marta Valentić, Ivana Bakarić, Anja Vučičević, Magdalena Cvetić, Lucija Krstanović, Ana Deškin, Livia Badurina, Laura Cvetić, Vedrana Maržić, Ema Daneček, Nika Goleš, Lucija Maržić i Ivana Maržić


U kuli Skrivanat u  Pagu održana je sedmodnevna Ljetna škola plesa u kojoj  su polaznice učile cheerleading i pom-pom ples. Ljetna  škola plesa održana je u sklopu manifestacije „Paško kulturno ljeto” koju organizira  Centar za kulturu i informacije Pag. Pokrovitelj manifestacije je Grad Pag.
Ljetnu školu plesa su vodile Lana Hukman, Iva Hukman i Karla Ledić iz Plesnog  kluba „Lana” iz Sesveta koji  je jedan od najuspješnijih  plesnih klubova u Hrvatskoj.  Članovi Plesnog kluba „Lana” su 2009., 2010. i 2011.  godine osvojili prvo mjesto  na državnom natjecanju u  show dance-u u kategoriji minića, kadeta i juniora i prvo  mjesto na državnom prvenstvu u cheerleadingu u kategoriji kadeta, a 2009. i  2010. godine su osvojili europsko prvenstvo u cheer  dance-u u kategoriji juniora i  drugo mjesto na svjetskom  prvenstvu u show dance-u u  kategoriji kadeta i juniora.  Prošle godine su osvojili prvo  mjesto na Svjetskom prvenstvu u show dance-u u kategoriji juniora. Dio svojeg  znanja instruktorice Plesnog  kluba „Lana” prenijele su polaznicima Ljetne škole plesa.  Nakon sedmodnevnog  učenja,  u kuli Skrivanat je  održan nastup polaznica na  kojem su pokazale što su  naučile. U programu je nastupila i Iva Hukman koja je  osvojila broje nagrade na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.
– Bilo je veliko zadovoljstvo  raditi s djecom koja su marljivo učila i koja su pokazala  veliko zanimanje za cheerleading i pom-pom ples. U Pagu  smo prije dvije godine održali  Ljetnu školu plesa i drago mi  je što smo ponovno pozvane.  Svima nam je bilo lijepo i  dobro smo se zabavili, rekla je  Lana Hukman, voditeljica  Plesnog kluba „Lana”.
Na sedmodnevnoj radionici polaznice su radile treninge  zagrijavanja i učile osnove  cheerleadinga i pom-pon plesa.
– Ponosna sam na djecu koja su u samo sedam dana zapamtila i uvježbala koreografiju koju su izvela na završnom nastupu, rekla je Lana Hukman.
Na završnom nastupu polaznicima Ljetne škole plesa  podijeljena su priznanja.  Ljetnu školu plesa završile su  Matea Maržić, Morena Buljanović, Marta Valentić, Ivana Bakarić, Anja Vučičević,  Magdalena Cvetić, Lucija  Krstanović, Ana Deškin, Livia Badurina, Laura Cvetić,  Vedrana Maržić, Ema Daneček, Nika Goleš, Lucija  Maržić i Ivana Maržić.