Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Tepeš: Tražimo ostavku ministra Hajdaš-Dončića

Autor: Nives Rogoznica

12.08.2012. 22:00
Tepeš: Tražimo ostavku ministra Hajdaš-Dončića

Foto: Vedran SITNICA



Ova je vlast nenarodna i vodi politiku koja se kosi sa stajalištima 95 posto građana. To se vidi po ukidanju pokroviteljstva komemoraciji na Bleiburgu i po donošenju Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, rekao je Tepeš


Tražimo neopozivu ostavku ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaš-Dončića zbog prejudiciranja rezultata natječaja za zamjenika direktora Zračne luke Zagreb, rekao je Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević” na konferenciji za novinare.
– Jednog barba Luku zamijenio je drugi, a i nije on jedni; prije njega bili su Mirela Holy,  pa Radimir Čačić vezano uz Josipa Jambrača kojeg se guralo unatoč njegovim nekompetencijama. To više nije stvar pojedinog ministra, nego se vidi da je to politika Kukuriku koalicije, a njihov Plan 21 je plan kako zaposliti dvadeset i jednog člana obitelji, kumove i prijatelje.  Protiv smo davanja  autocesta u koncesiju, jer će na taj način korist od povećanje cestovnog prometa imati, ne oni čijim su novcem izgrađene autoceste, nego vjerojatno strani koncesionar. Ova je vlast nenarodna i vodi politiku koja se kosi sa stajalištima 95 posto građana. To se vidi po ukidanju pokroviteljstva komemoraciji na Bleiburgu i po donošenju Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, rekao je Tepeš.
– Vezano uz potpisivanje sporazuma s HSS-om po slavonsko-baranjskim županijama i razgovore s Karamarkom reći ću da će sve županijske organizacije same pregovarati s kim će ići u koaliciju, ali kažem vam da nigdje, ni predizborno, ni postizborno nećemo ići s Srb-Đapićevim HSP-om, niti sa Stanimirovićevim SDSS-om.  SDP i HNS nam nisu prihvatljivi. To je antihrvatska i antikršćanska pozicija. Mene je kao Hrvata sram da nas vode jedan agnostik i dva ateista,  rekao je Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a „Dr. Ante Starčević”.
Predsjednik  stranke na razini Zadarske županije Tomislav Šarić je u odgovoru na pitanje kazao kako u županijskom HSP-u „Dr. Ante Starčević” za sad o koalicijama ne razmišljaju, već žele izići s kandidatima za gradonačelnika Zadra i za župana.
U ovoj stranci očekuju uskoro formirati dvije nove općinske organizacije; u Gračacu gdje je koordinatoricom imenovana  Mirjana Bačić i u Škabrnji gdje je koordinator Elvis Gospić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Škabrnja koji je u ovu stranku prešao iz HSP-a nakon što je u Vijeće  ušao kao zamjena za Zlatka Bilavera.


Dvorski: Sve se svelo na hamburgere, ćevape i pizza cut




– Da turizam u Zadarskoj županiji ne bi još godinama nastavio stagnirati, moramo hitno donijeti master plan razvoja turizma. O tome slušamo od izbora do izbora, a toga nema. U odnosu na hrvatski prosjek gdje se bilježi porast broja turista, u srpnju je u Zadru bilo 7 posto turista manje i to je lice i naličje politike gradske vlasti i nesposobnosti Turističke zajednice. Uspjeli su uništiti i Noć punog miseca koja je prepoznata diljem Hrvatske. Vjerujem da su razlozi za to privatne prirode. Garnitura na vlasti u  Zadru tone sve dublje, ne samo po pitanju kulturne ponude i financija, nego nemamo nikakve autohtone ponude; sve se svelo na hamburgere, ćevape i pizza cut. Očekivali smo da će nautičari izvući turističku sezonu, ali što možemo očekivati kad Županija u srpnju raspisuje natječaj za davanje sidrišta u koncesije. U Zapuntelu je koncesiju dobio novi koncesionar, bivši je maknuo bove i uložio žalbu i sad tamo nemao ničega. Zašto se natječaj za davanje u koncesiju nije mogao raspisati u veljači?, zapitao se Rudolf Dvorski, član Predsjedništva HSP-a „Dr. Ante Starčević” .