Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Trodnevni spektakl u Salima

Autor: Ivo Dominis

12.08.2012. 22:00
Trodnevni spektakl u Salima

Foto: Ivo DOMONIS



Atraktivnom utrkom tovara koju je popratilo više od tisuću gledatelja, ceremonijalnim spuštanjem bandire Saljskih užanaca i koncertom klape Sveti Florijan i Ivana Dražovića završene su u Salima u nedjelju 53. tradicionalne saljske trke tovara i ovogodišnje Saljske užance. Tijekom trodnevne zabave, koliko traju Saljske užance, Sali su i ove godine bili centar događanja Zadarske županije – plesalo se, pjevalo, kuhalo brudet, a sve to uokvireno neizostavnom i fascinirajućom koreografijom i zvucima Tovareće mužike.
Saljske užance ove godine je organiziralo saljsko Športsko ribolovno društvo “Kornat”, pa nikakvo čudo što je jedan dio programa bio 1. Kup Danijela Grbina u udičarenju tradicionalnim načinom lova rukom iz usidrene brodice na kojem je sudjelovalo devet natjecateljskih timova. Na ovom natjecanju je ulovljeno 20-ak kilograma ribe koja je poslužila za pripremanje večernjih brudeta.
Posjetitelji su mogli pogledati i priredbu “Stari saljski zanati” koju su na pozornici postavljenoj u portu izveli osnovci OŠ “Petar Lorini” pod mentorstvom učiteljice Nade Mavar.