Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U susretu s Bogom pronašla sam mir i ljubav

Autor: Marija Ćurko

12.08.2012. 22:00
U susretu s Bogom pronašla sam mir i ljubav

Foto: Filip BRALA



Tatjana Matejaš Cameron Tajči u prepunoj crkvi Sv. Šime u Zadru održala je koncert duhovne glazbe. Koncert je organizirala Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato te župa i svetište Sv. Šime, a medijski pokrovitelj je Hrvatski katolički radio. Koncertu je prisustvovao i njezin suprug Matthew Cameron, kao i njihova tri sina.
 Tatjana Matejaš Cameron bila je jedna od najvećih pop zvijezda ranih devedesetih godina. Postala je nadaleko poznata pobjedom na Jugoviziji u Zadru s pjesmom “Hajde da ludujemo”. Početkom Domovinskog rata otišla je u SAD, gdje se kasnije udala i počela intenzivno baviti duhovnom glazbom. 
 Tajčin bogat program duhovnih pjesama bio je ispunjen svjedočanstvima o njezinom putu prema Bogu i traženju onog što je najvažnije u životu, a to su vrijednost malih stvari te vrednote Duha i ljubavi.
– Zadar je u mom životu zaista dar. Kažu da je život kao rijeka što nas nosi, što nas valja. Ponekad uhvatimo se za neku grančicu, izađemo na obalu, nađemo neke livade i zastanemo. Kad tad se moramo vratiti toku rijeke, govorila je Tajči.
– Najčešće pitanje na koje nailazim ovdje: “Zašto sam otišla iz domovine? Što mi je dalo snagu da napustim sve i zaputim se daleko u svijet? Živjela sam u prekrasnoj obitelji, nikad nam nije ništa nedostajalo. Sve smo dijelili s ljubavlju. Imali smo puno prijatelja i uvijek puno glazbe. Glazba je bila to što sam ja, rekla je pjevačica prisjetivši se iskustva kad je u Zadru otpjevala pjesmu “Hajde da ludujemo”.
– Moje pjesme i imidž su postali moja stvarnost. Te pjesme bile su jače od mene, nisam znala tko sam, koji je moj smisao ovdje na zemlji, koji je moj put. Pjesme koje sam pjevala lijepe su i pružila sam svima par minuta lijepe zabave. Zamišljala sam kako svatko ima nekoga koga voli, onakvog kakav jest… Bila sam puna straha i pitanja hoće li me ikada itko voljeti onakvu kakva sam, običnu, bez pjesme i osmijeha, u tuzi, boli, strahu i samoći? Osjećala sam se prazno, to nije bio život. Bila sam izgubljena. Uspjeh, slava, novac, bilo kakva materijalna dobra nisu život, već nešto drugo, kazala je Tajči govoreći zatim o svom susretu s Bogom.
– Polako sam učila o Bogu koji je živ, kojega prepoznajemo u susretu sa čovjekom, u svakom živom biću i daru života. U susretu s Bogom osjećala sam mir i ljubav, poželjela sam da taj trenutak postane moja vječnost, da nikad ne izađem iz tog osjećaja. U tom trenutku znala sam tko sam i zašto postojim. Bog me voli, on treba moju samoću. Moj poziv bio je da krenem na put prema duši, put u kojem sam se morala maknuti od svog stila života, da bih se mogla smiriti, put koji svatko od nas mora napraviti. To je put na kojem nas Gospodin smiri i pomogne nam da shvatimo da nam svakom od nas govori u dubini duše i kad je srce sasvim tiho. Sve drugo je naša volja i neki naš plan.
 U Americi sam upoznala svog supruga, odnosno ljubav koja je donijela u mom životu spoznaju kako je to kad si zaista voljen, rekla je Tatjana Cameron.
 Mons. Želimir Puljić je nazvao ovaj susret molitvenim i svjedočkim istaknuvši kako predstavlja jedan od načina navještaja evanđelja.
– Zahvaljujem i Tajčinom suprugu s kojim je uspjela ostvariti ovaj program s naglašenim evangelizacijskim aspektima, zaključio je mons. Puljić.