Vrsi im svima u srcu

Slika korisnika admin
Vrsi KUD
Jurica PREDOVAN

 U organizaciji  KUD-a "Sv. Lovre" iz Vrsi  prošli vikend održana je 4.  večer folklora i starih običaja  pod nazivom "Vrsi moje, u  srcu te nosim". Ovogodišnja  večer folklora održana je pod  pokroviteljstvom Općine Vrsi  i Turističke zajednice Općine  Vrsi i uz 20 sponzora koji su  financijski pomogli organizaciju.

U bogatom kulturnom programu umijeće čuvanja tradicijskih običaja svog kraja  pokazali su članovi KUD-a  "Sv. Lovre" iz Vrsi, KUD Nadin iz Nadina, KUD "Sveta  Kata" iz Zemunika, KUD Privlaka iz Privlake, KUD Kukljica iz Kukljice i gostujući  KUD "Dubrava" iz Zagreba.
Poslije himne i počasti svim  braniteljima, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, uime organizatora prigodnim se riječima  obratila načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić, koja je  zaželjela svim gostima i članovima KUD-ova dobrodošlicu i ugodan boravak u Vrsima.

Na samom početku programa blagoslov i prigodnu molitvu izrekao je vrški svećenik  don Boris Pedić, koji je blagoslovio sve KUD-ove i brojne turiste i posjetitelje.
Stručni ocjenjivački sud o  nastupu pojedinih KUD-ova  dali su etnolog prof. Ivo Brkić  i voditeljica etnološkoj odjela  Narodnog muzeja u Zadru  mr.sc. Jasenka Lulić-Štorić.
Na kraju programa uručene  su zahvalnice i prigodni darovi predstavnicima  KUD-ova, a uručio ih je tajnik  KUD-a "Sv. Lovre" Ćiril Perinić uz pomoć najmlađih članica Monike Maraš i Ive  Stošić.

Program je vodio Ivan Perinić Giovanni, kojemu je pripala čast svečano zatvoriti 2.  večer folklora i starih običaja,  uz zajedničku pjesmu svih sudionika koji su otpjevali  "Croatio, iz duše te ljubim".

Večer posvećena folkloru i  starim običajima završena je  velikim vatrometom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Jupe12
Predsjednik kuda Sv Lovre kao novinar pise hvalospjeve o svome kudu to nigdi nema u ciloj županiji.Što onda nije napisa što im je Brkić etnolog reka iza nastupa da sazna javnost. Jedino je Zemunik brojio plesače svi stari i oronuli ne mogu ni plesati, tribalo je pitati ljude za misljenje ,a ovaj se sam hvali, nečuveno Ovakvo novinarstvo kao neka zaboravljena strašna vremena užassss