More "zamasnila" Adria, nema opasnosti za ljude!

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA
Masnoća je bila ribljeg porijekla

Krivac za masnu, smrdljivu mrlju, koja je s plaža u srijedu i četvrtak otjerala kupače od Uvale Bregdetti do Foše, je tvrtka Adria Zadar 1 d.o.o. Utvrdila je to inspekcija Ministarstva temeljem uzoraka mora koje su im još u četvrtak dostavili iz zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.

- Netko nije odradio svoj posao kako je trebalo pa je masnoća iz separatora iscurila u more. Srećom, ta masnoća nije opasna za zdravlje ljudi već je samo ružna za vidjeti i jako je neugodna mirisa pa, svakako, nije ugodno kupačima koji su došli u kontakt s njom - kratko je prokomentirao Miro Kučić, pomoćnik ministra za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ravnatelj Uprave za ribarstvo. Iako Kučić jučer još uvijek nije imao službenu potvrdu s terena kako je riječ upravo o Adriji, to je neupitno budući da je to jedina riboprerađivačka tvrtka u blizini.

Kako smo neslužbeno doznali, u zadarsku Adriju već su u četvrtak pozvane ovlaštene osobe koje su odmah očistile separator, iz kojeg je masnoća procurila i dospjela na obližnje gradske plaže.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno