Nadbiskup Puljić predvodi koncelebriranu misu u 19 sati

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Svetkovina Velike Gospe svečano se slavi u brojnim župama i crkvama Zadarske nadbiskupije. Na poseban način slavi se u zadarskom svetištu Gospe Maslinske i župi Uznesenja BDM na Belafuži koje na sam dan svetkovine pohode brojni vjernici Zadra i okolice.

Od 6. do 14. kolovoza vjernici se za slavlje svetkovine pripravljaju devetnicom. Svakog dana u 19 sati je krunica, a u 19.30 sati misa i propovijed. Od 12. do 14. kolovoza misna slavlja će predvoditi i propovijedati benediktinac o. Jozo Milanović.

U četvrtak 14. kolovoza u 20.30 sati je misa bdjenja u novoj crkvi nakon koje slijedi procesija sa svijećama i otvaranje svetišta (stare crkve) gdje se časti slike Gospe Maslinske. Svetište će biti otvoreno cijelu noć za sve one koji želi provesti neko vrijeme u molitvi pred Gospinim likom.

Na samu svetkovinu 15. kolovoza prva misa u svetištu je u 6 sati, a sljedeća u 7 sati. U 8 sati u svetište hodočaste vjernici župe Bokanjac, a misu predvodi župnik te župe. U 9 sati misa je u novoj crkvi, a hodočaste vjernici župe Srca Isusova predvođeni župnikom. Svečanu misu u 10.30 sati u novoj crkvi predvodi mons. Šime Perić, župnik župe sv. Josipa u Zadru.

Koncelebrirano misno slavlje u 19 sati u dvorištu svetišta predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Misi prethodi molitva krunice u 18.15 sati, a po završetku krunice iz svetišta kreće procesija s likom Gospe Maslinske do vanjskog oltara.

Prilika za ispovijed na svetkovinu će biti od 6 do 12 i od 17 do 20 sati.

Na spomendan sv. Roka u subotu 16. kolovoza, u 19.30 sati u novoj crkvi je misa i podjela sakramenta bolesničkog pomazanja. Nakon mise zbor mladih župe Belafuža održat će koncert.

Slika Gospe Maslinske ostaje izložena u svetištu do blagdana Male Gospe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno