Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ŠIME KRALJEVIĆ Špralja i Segarić pojačavaju roster zadarskih igrača

13.08.2019. 08:35
ŠIME KRALJEVIĆ Špralja i Segarić pojačavaju roster zadarskih igrača


Pripreme za novu sezonu jučer su formalno započele za košarkaše Sonik-Puntamike. Trener Šime Kraljević sa svojim stručnim stožerom u 19.30 je okupio igrače, nekih sat vremena se odradilo i dogovorilo nastavak »druženja«.
– Odradili smo sat vremena, čisto da vidimo gdje smo, a kroz tjedan ćemo obaviti pojedinačna testiranja, dok ćemo s pravim treninzima krenuti idući tjedan – rekao je Šime Kraljević. A njegova momčad je prošle sezone osvojila A-1 ligu te se kroz doigravanje probila do HT Premijer lige. A to je ostvareno sa zadarskim igračima, koji su kroz prošlu sezonu pokazivali »zadarsku igru«. Mnogo trke, mnogo čvrstoće, mnogo presinga. I rezultat nije izostao. U ovom trenutku je jasno da će roster ostati i dalje pun zadarskih igrača, a stigla su i dva pojačanja. Šime Špralja i Juraj Segarić. Što se tiče odlazaka, nije ih bilo previše.
Poslovne obaveze i odlasci
– Radi poslovnih obaveza napustio nas je Benjamin Bućaj, a upitan je i Marko Atelj, također radi posla.
Znači li to da će te se i dalje pojačavati?
– Nama u svakom slučaju nedostaje krilni centar, odnosno igrač koji može pokriti tri i četiri. U slučaju da ostanemo i bez Atelja, tražit ćemo igrača na poziciji dva i tri. No, ostat ćemo skromni, svjesni naših financijskih mogućnosti.
Svakako je hvale vrijedan potez da ste odlučili zadržati sve igrače u odnosu na lanjsku sezonu.
– Nikako nismo smjeli ih zanemariti i sklapati novi roster. Na kraju krajeva zahvaljujući njima i njihovom odricanju smo i uspjeli napraviti veliki rezultat i plasirati se u HT Premijer ligu.
Šime Špralja i Juraj Segarić su vrlo »konkretna« pojačanja. Špralja je bio kapetan Zadra, a za Zadar je igrao i sam Segarić. Što možete očekivati od ta dva igrača?
Motor
– Prije svega morali smo dovesti još jednog organizatora igre, jer nismo mogli ostati samo na Dinu Palčiću, koji je naš oslonac i motor. No, on svakako ne može, kao prošle sezone, igrati 35-40 minuta svaku utakmicu. Radi se ipak o jačim protivnicima, fizički pripremljenijim. Tako da smo morali riješiti pitanje »jedinice«. Zaista sam zadovoljan što smo uspjeli dovesti Segarića, jer poznajem tog momka. Već sam ga trenirao i znam što nam on može donijeti. Sigurno će uklopiti u naš stil igre. Imat ćemo rješenje više u napadu, a u obrani ćemo moći raditi veliki pritisak na protivnika. Na taj način smo igrali i na taj način volimo igrati, pošto želimo skratiti pozicijsku igru protivnika i svakako ne želimo dozvoliti da nam protivnik 18 sekundi igra pozicijski napad i da mi toliko dugo ga moramo braniti. Cilj nam je da suparnik dođe do toga da mora s jednim »pick&rollom« probijati naš napad. Segarić će nam sigurno odlično doći u tom segmentu. Kada se radi o usporavanju protivnikovog tranzicijskog napada. Špralja nam donosi ono što nam je nedostajalo. Stabilnost i rutinu, pogotovo u završnici utakmice. Imamo igrača kojemu možemo spustiti loptu u reket, ali i igrača koji ima i jako dobar šut za tri poena i koji može prisiliti protivničke petice da se razvlače, što bi naš Edi Jurjević mogao iskoristiti kroz igru leđima prema košu, gdje je dominantan.
Pripremate li već sada neke pripremne utakmice?
– Prvi izazov nam je jedna sveučilišna momčad iz SAD-a, a nakon toga i dvoboj sa Šibenikom koji bi se trebao odigrati 24-og ovog mjeseca. Nadamo se i kojoj zatvorenoj utakmici protiv Zadra, a poseban problem nam predstavlja činjenica da momčadi iz nižeg ranga znatno kasnije počinju pripreme pa se s tim sastavima nema smisla dogovarati, pošto nama od 01. rujna trebaju jače utakmice, a većina tih momčadi tek počinje s pripremama 15. rujna.
 


Očekujemo pomoć s tribina
Očekujete li podršku s tribina u idućoj sezoni?
– Svakako. Nadam se da će radi zadarskih igrača i Dalmatinaca to publici biti motiv da nas poprate, a koliko nam znači podrška s tribina najbolje se vidjelo u play offu, gdje smo hvatali HT Premijer ligu. Igrači su nam postajali još agresivniji, još više su se bacali za lopte. Nadam se da će naše igre biti motiv za publiku.