Nekić: Cilj nam je da svako dijete nađe svoje mjesto u vrtiću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Resorni pročelnik o situaciji u zadarskom predškolstvu
Autor: 
Želimo podići ljestvicu standarda i kvalitetu vrtića za svu djecu jednako i kroz uvođenje raznih novih programa i želimo roditeljima napraviti samo jedan problem, a to je problem izbora i dvojbe u koji će vrtić odnosno, po kojem će programu dijete upisati u vrtić, naglasio je pročelnik Joso Nekić
VEDRAN KARUZA
U Centru Mocire svoje će mjesto naći djeca s posebnim potrebama iz vrtića Latica, ali i 39 mališana urednog razvoja

Što se tiče Centra Mocire raspisan je javni natječaj za njegovo opremanje i očekuje se otvorenje u studenom ove godine. U Centru Mocire svoje će mjesto naći djeca s posebnim potrebama iz vrtića Latica, ali i 39 mališana urednog razvoja. Oni će u Centru biti zajedno, ali naravno, u različitim programima što je jako dobro za njihovu inkluziju. A, što se tiče Dječjeg vrtića Pčelica koji je u sastavu Dječjeg vrtića Radost i u koji su posljednjih par godina išla djeca iz Latice, nakon što smo bili prisiljeni napustiti prostor na Kolovarima zbog previsoke najamnine prostora koja je iznosila 60-ak tisuća kuna mjesečno, taj je objekt sada u fazi rekonstrukcije, objasnio je Joso Nekić pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra.
 

Rekonstrukcija Pčelice

Naime, sad je u tijeku natječaj za sanaciju krova i ličenje fasade te u drugoj fazi je predviđeno rušenje nekih pregradnih zidova unutrašnjosti vrtića Pčelice kako bi se dobio veći prostor, a onda će se krenuti i u saniranje i obnavljanje sanitarnog čvora ovog vrtića gdje bi se moglo naći mjesta za četiri skupine djece. Riječ je o sveukupno 80-ak mališana koji su ostali neupisani.

- Osim toga gotov je idejni i sad se kreće u izradu glavnog projekta rekonstrukcije prostora iznad postojećeg vrtića na Višnjiku 1. Realno je za očekivati da bi se to moglo relativno brzo napraviti jer se radi o rekonstrukciji pa vjerujem da bi već od sljedeće pedagoške godine svoje mjesto tamo moglo naći novih šest skupina djece, a u to je oko stotinjak djece, istaknuo je resorni pročelnik Nekić.
 

Ove godine neupisano 150 djece

Naime, prema njegovim riječima, ove je godine ostalo neupisano 150 djece i sve ovo bi, kako je rekao, bila svojevrsna "premosnica" dok se ne napravi novi prostor na Višnjiku.

- Nama je cilj da svako dijete čiji roditelji to žele, nađe svoje mjesto u vrtiću i da imamo sve manje neupisane djece. Na tom smo tragu i jako se trudimo da to postignemo i da Zadar postane jedan od prvih većih gradova u Hrvatskoj koji se može pohvaliti činjenicom da nema problema pri upisima djece vrtićke dobi. Želimo podići ljestvicu standarda i kvalitetu vrtića za svu djecu jednako i kroz uvođenje raznih novih programa i želimo roditeljima napraviti samo jedan problem, a to je problem izbora i dvojbe u koji će vrtić odnosno, po kojem će programu dijete upisati u vrtić, naglasio je na kraju pročelnik Nekić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno