Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Puno radosti plivačke mladosti

13.08.2020. 09:42


U utorak je na bazenu Kolovare, u organizaciji Plivačkog kluba Zadar, održano Županijsko prvenstvo u plivanju, Ljeto 2020. na kojem su uz članove kluba domaćina nastupili i predstavnici Jadere te Dupina iz Biograda na Moru. S obzirom na situaciju oko pandemije koronavirusa natjecanje je održano u kasnijem terminu nego inače pa je i broj natjecatelja bio manji, ukupno 145.
Sudionici su podijeljeni u sedam dobnih kategorija, A (2004. i stariji), B (2006./07.), C (2008./09.), D (2010.), E (2011.), F (2012.) G (2013. i mlađi), a plivalo se na 50 m noge slobodno, 50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m leptir.
Bila je to prilika za nastup onih najmlađih od šest i sedam godina, od kojih su neki ovo ljeto tek proplivali, do starijih od 15 godina, među kojima su bili i plivači koji se natječu na državnim prvenstvima.
Najbolji plivači po kategorijama u svojim su disciplinama bili nagrađeni medaljama, a premda nije bilo svečanosti podjele odličja, veselja nije nedostajalo. Za PK Zadar je plivalo 80 plivača kojima je pripalo po 25 zlata i isto toliko, 25 srebra te 22 bronce.
U čak tri podjele PK Zadar je imao prvo, drugo i treće mjesto. Za Jaderu je nastupilo 15 članova koji su osvojili 26 medalja, 18 zlata, šest srebra i dvije bronce. Po dvije zlatne medalje su osvojili: Kristian Bušić, Tina Dokoza, Rita Herceg, Tonka Krstić, Mate Molnar, Tin Mršić i Toni Mršić. Jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju zaslužila je Danica Sorić, jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojila Ema Krstić, a do jedne zlatne medalje je doplivala i Mirta Zubčić. Dvije srebrne medalje osvojili su Gabriel Bušić i Šimun Zdrilić, a Vito Vukoša je doplivao do jedne srebrne i jedne brončane medalje. Ukupno 50 članova Dupina kući je ponijelo osam zlata, 12 srebra i 12 bronci.
 


Plakete budućim studentima


U sklopu županijskog natjecanja domaćini iz PK Zadra pozvali su i najuspješnije plivače generacije koji se upisom na studije, nakon srednjoškolskog bavljenja sportom, na neki način opraštaju od kluba. Plivači Zadra Božo Puhalović, Sandro Barić i Barbara Ćustić dobili su plaketu za doprinos plivačkom sportu u gradu i klubu. Svo troje plivača predstavljalo je PK Zadar na najvišoj državnoj razini. Sudjelovali su u akcijama reprezentacije te osvajali seniorske državne medalje. Od navedenog trojca sigurno ostajanje u plivanju potpisao je Božo Puhalović koji odlazi na studij u SAD gdje će se nastaviti baviti ovim sportom.
– Od otvaranja bazena Višnjik 2009. godine, Puhalović je drugi plivač koji nastavlja karijeru i kroz fakultetsko obrazovanje na što su treneri posebno ponosni – objavili su iz PK Zadra koji poziva svoje članove na nastavak treniranja tijekom kolovoza na bazenu Kolovare gdje se ljetna škola plivanja održava svako jutro i to cijeli mjesec.