Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na vozilo postavio nepripadajuće zadarske registarske oznake

13.08.2021. 08:21


Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije su u odnosu na prethodno provedeno kriminalističko istraživanje u srpnju ove godine, nastavili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Prijavljen zbog krađe struje
Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 46 godina, kojeg se sumnjiči za krađu struje.
Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je od točno neutvrđenog perioda do početka rujna 2020. godine u kući u Petrčanima trošio električnu energiju na način da se utrošak nije bilježio na brojilu električne energije. Ovim je tvrtku ovlaštenu za distribuciju električne energije oštetio za oko 8.300,00 kuna.
Protiv 46-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela krađa.


Krivotvorenje isprava
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je na svoje vozilo postavio nepripadajuće zadarske registarske oznake.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 70-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.




Teška krađa
Sa srijede na četvrtak u Viru, nepoznati počinitelj je provalio u apartman te otuđio novac u vlasništvu 50-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.