Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

STREAM Zadar ove godine otvorila radionica Principi sigurnog pokreta

13.08.2021. 11:30


U sklopu STREAM Zadar, platforme radionica u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, koje prethode festivalu suvremenog plesa Monoplay, održana je prva od četiri radionice koju je vodio Zadranin Grgur Kovačić.
Radionice suvremenih plesnih i somatskih tehnika održavaju se od 11. do 23. kolovoza već desetu godinu za redom u Zadru, jednom od vodećih plesnih centara u Hrvatskoj. Edukativni sadržaji se u širem smislu bave suvremenim plesom i kazalištem, a u užem nadogradnjom vještina i virtuoznosti brojnih izvođačkih disciplina. STREAM Zadar je ciklus radionica specifičnih sadržaja koje upotpunjuju samu praksu suvremenog plesa, ali i općenito svjesnog bavljenja tijelom. Sustavni pristup ovih radionica temelji se na somatskim praksama poput Klein Technique, razvoju koreografskih vještina i istraživačkih procesa, ali i radionicama za stručnu i širu javnost posvećenim izvještavanju i praćenju suvremenog plesa i kazališta.
Stream ove godine otvarila je radionica Principi sigurnog pokreta koju je vodio Grgur Kovačić, magistar kineziologije u kineziterapiiji i trenutni doktorand na studiju Kineziologije.
Ova teoretsko-praktična radionica je nastala na temelju koncepata, tehnika i znanja koje kineziolog Grgur Kovačić svakodnevno koristi u praksi s ciljem poboljšanja tjelesnih sposobnosti, prevenciji ozljeda i otklanjanja bolnih stanja. Cilj radionice je učenje praktičnih principa kondicijskog i korektivnog treninga koji omogućuje siguran i efikasan način za ostvarivanje napretka u snazi, stabilnosti, pokretljivosti, izdržljivosti, otpornosti i izlasku iz bolnih stanja. U radionici sudjeluju plesači, glumci, sportaši, fizioterapeuti i kineziterapeuti.
Nakon edukativnog dijela koji se sastoji od još tri radionice renomiranih hrvatskih i svjetskih pedagoga, slijedi izvedbeni dio ciklusa: Monoplay – trinaesti po redu festival posvećen suvremenom plesu koji će trajati od 23. do 28. kolovoza. Zainteresirani polaznici mogu dobiti infprmacije o cijeni i uplatama te se prijaviti na mail [email protected]
Pokrovitelji događanja su Ministarstvo kulture, Grad Zadar, Zadarska županija i Zaklada Kultura nova.