U srpnju rast broja zaposlenih, u prvih sedam mjeseci 39 posto više turista

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Zadarska županija bilježi optimistične brojke
Potpuno smo se približili broju zaposlenih iz rekordne 2019. godine (62.028). Mjere za očuvanje broja zaposlenih koje je poduzela Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost je očuvana, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali tvrtke i obrte, pokazala je analiza UO-a za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije
Vedran SITNICA
Zadarski turistički podaci su odlični

Zadarska županija i na koncu sedmog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, posljednjeg dana srpnja u Zadarskoj županiji bilo je 61.759 zaposlenih osoba. To je povećanje za 2.785 odnosu na isti dan prošle godine kada je bilo 58.974 zaposlenih (rast od 4,72 posto).
Situacija je puno bolja od onoga što se samo prije nekoliko mjeseci moglo očekivati.

- Potpuno smo se približili broju zaposlenih iz rekordne 2019. godine (62.028). Mjere za očuvanje broja zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost je očuvana, radnici su zadržali radna mjesta, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali svoje tvrtke i obrte, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.
- Nastavlja se rast zaposlenosti i to je ono što nas uvelike veseli. Situacija je i dalje dobra, turistička sezona je znatno bolja nego li su i najveći optimisti mogli predvidjeti te očekujem da će se pozitivan trend nastaviti tijekom kolovoza i rujna, istaknuo je župan Božidar Longin i dodao da će to uvelike ovisiti o daljnjem razvoju epidemiološke situacije.
- Imamo vrlo dobru turističku sezonu. U prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili smo porast dolazaka za 39 posto i noćenja za 24 posto u odnosu na godinu ranije, dok u nautičkom turizmu bilježimo povećanje dolazaka od 85 posto. Prvi podaci za kolovoz također su jako dobri i svi zajedno se trebamo nastaviti truditi da epidemiološka slika bude dobra i da nam turisti ostanu što dulje, istaknuo je župan Longin te dodao da nas je najviše gostiju posjetilo iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Češke, Austrije, Slovačke i Mađarske.
Inače, broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 7.645 osoba, što je rast od 14,1 posto.

Pozitivne brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 31.07.2021. veći za 52.203 (3,4 posto) u odnosu na godinu ranije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno