Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Se(sve)te ili ništa

Autor: Šime Ćurko

12.09.2008. 22:00
Se(sve)te ili ništa

Foto: Vedran SITNICA



Konačno na domaćem terenu igramo s protivnikom po mjeri i više nemamo nikakavih opravdanje ne osvojimo li tri boda – kaže Zebić
Dalibor Zebić u nedjelju u 18 sati ima ispit karijere. Zadru u goste dolazi Croatia Sesvete, novi prvoligaš koji je u šest kola osvojio pet bodova, četiri više od posljednjeg Zadra. Jasno, Zebić razmišlja samo o pobjedi.
– I o ranom pogotku. S obzirom na značaj koji utakmica ima za nas svako odugovlačenje kad je riječ o postizanju pogotka u mojoj bi momčadi moglo stvoriti nervozu. To je ono što želimo izbjeći. Konačno na domaćem terenu igramo s protivnkom po mjeri i više nemamo nikakavih opravdanje ne osvojimo li tri boda – ističe Zebić kojeg štošta muči u igri njegove momčadi.
– Osim rezultata zabrinjavajuće loš je bio je i naš angažman na nekim utakmicama, posebno na posljednjem gostovanju u Zaprešiću. Čini se kad da se trgnemo tek kad primimo gol, ili, kao protiv Osijeka u Šibeniku, kad nam igrač dobije crveni karton. Tako se bodovi ne mogu osvajati i budemo li i s Croatiom čekali takav poticaj za igru nećemo dobro proći. Zadar je uvijek imamo nekih nedostataka, imao ovakvu ili onakvu momčad, ali smo borbenošću u i angažmanom, posebno na svom terenu to često znali nadoknaditi.
Od poraza u Zaprešiću do dolaska Sesvećana prošlo je dva tjedna koja su na Stanovima iskoristili za dovođenje čak pet novih igrača, od kojih samo dva (Ljubičić, Bačak) konkuriraju za prvu momčad, budući da preostala trojica (Sladojević, Šiklić, Matanović) nisu registrirani. Nisu mirovali ni u Sesvetama gdje su novi igrači Anton Dedaj (svojevremeno igrao i u Zadru), Dario Mijatović i Zedi Ramadani.
– Morali smo nešto napraviti jer smo vidjeli da onako kako smo ušli u sezonu više nije išlo. Dobili smo igrače s kojima bi stvari trebale krenuti na bolje. Vidjeli smo ovih dana, posebno na utakmici Arbanasa, što bismo od njih mogli očekivati, ali tek kad odigraju nekoliko utakmica u Prvoj HNL moći ću reći nešto konkretnije.
Iako je riječ tek o sedmom kolu Zadru je imperativ pobjede toliki kao da utakmica odlučuje o ispadnju ili ostanku u ligi.
– Nitko nije mogao očekivati da će nam se nakon šest kola dogoditi ovako nešto. Imperativ je veliki i možemo se samo nadati da nas neće sputati. Ostajem pri svojoj tvrdnji da najbolje igramo pod pritiskom i očekujemo da će to momčad i potvrditi. Na Stanovima smo se puno puta izvlačili iz teških pozicija i nadam se da će tako biti i ovaj put. Znam da se i od mene kao trenera na toj utakmici očekuje prava reakcija, a ako ne pobijedimo već sam rekao da ću o svemu dobro razmisliti. Klub je uvijek bio korektan prema meni, a nema razloga da ni ja ne uzvratim istom mjerom.
Hrvatski treneri na upit o protivniku uvijek će najprije odgovoriti “moramo gledati sebe”.
– Za Croatiju sam siguran da će sve ovisiti o nama i o tome kako ćemo se mi ponašati na terenu. Poštujem činjenicu da se Croatija pojačaja s tri igrača, da imaju na klupi Ljupka Petrovića, da su prije njega imali Zlatka Kranjčara, da imaju iskustvo igranja još iz Druge lige, no pored svega toga vjerujem da smo mi ti koji ćemo odrediti tijek utakmice. Kad nismo pravi problem su nam i puno slabije momčadi od Croatije, ali ako krenemo maksimalno možemo pobijediti svakoga.


Bilaver ili Kruneš
Zebić je u petak imao samo još jednu dvojbu oko početne jedanaestorice. Budući da Brunu Šikliću iz Bugarske još nisu stigli papiri potrebni za registraciju, jedino što muči Zebića jest koga staviti na poziciju stopera umjesto Parmakovića koji ima tri žuta kartona.
– Parmakovića će zamijeniti Bilaver ili Kruneš. Ukoliko to bude Bilaver na desnom boku utakmicu će početi Bačak – kaže Zebić.
Milin je počeo trenirati, pa će vjerojatno utakmicu početi na klupi.
Vjerojatni sastav (5-4-2-1: Ježina – Bilaver, Batkoski, Puljić – Bačak, Ljubičić, Surać, Pletikosić – Župan, Tomasov – Mitrović. Pričuve: Vuković, Kruneš, Maruna, Milin, Mišlov, Rašo, Gregov. Nedostaju: Parmaković (tri žuta kartona), Terkeš, Batur, Modrić (ozlijeđeni), Šiklić, Matanović, Sladojević (nisu registrirani).