Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Očekujem još ovakvih predstava

Autor: Matej Lordanić

12.09.2009. 22:00
Očekujem još ovakvih predstava

Foto: Filip BRALA



Utakmica je bila dobra. Mi smo bili bolja momčad tijekom cijeloga susreta. Moj pogodak postignut u ranoj fazi utakmice je usmjerio dvoboj u jednom drugačijem smjeru. Na kraju je Jozinović izveo pravo remek-djelo i time stavio točku na “i” ove utakmice – kaže Ćurjurić
Nogometaše Zadra je nakon reprezentativne stanke u sedmom kolu Prve HNL čekala momčad Croatije iz Sesveta protiv koje su pobjedom željeli učvrstiti svoje mjesto na sredini ljestvice. U tome su i uspjeli. Ivan Ćurjurić je već u 5. minuti načeo mrežu gostujućeg čuvara mreže Radoša i doveo svoju momčad u vodstvo.
– Utakmica je bila dobra. Mi smo bili bolja momčad tijekom cijeloga susreta. Moj pogodak postignut u ranoj fazi utakmice je usmjerilo dvoboj u jednom drugačijem smjeru. Nakon toga pogotka smo imali mnogo prigoda. Međutim, te prilike, nažalost, nismo iskoristili. U drugo poluvrijeme smo dobro ušli. Dvije velike prigode su imali Šaranović i Ljubičić, ali niti to nismo uspjeli pretvoriti u zgoditak. Treba priznati da mnogo promašujemo u završnici, ali to će doći, to će se popraviti. Na kraju je Jozinović izveo pravo remek-djelo i time stavio točku na “i” ove utakmice – govori ponajbolji igrač ovoga susreta Ivan Ćurjurić, potom objasnivši što se događalo u drugome dijelu kada su Sesvećani pojačali pritisak prema Ježininim vratima.
– U drugom dijelu su nas Sesvećani malo pritisnuli. Otprilike 15-20 minuta je trajao njihov pritisak prema našim vratima, ali uspjeli smo to izdržati. Jozinovićev pogodak u 82. minuti nam je odlično došao kako bismo zaključili utakmicu.
Protiv Croatije ste prvi put dobili priliku od prve minute i dobro ste je iskoristili, a svoj nastup ste okrunili i zgoditkom.
– Svojim nastupom mogu biti zadovoljan. Smatram da sam opravdao trenerovo povjerenje i u trkačkom i u igračkom smislu. Uz to sam postigao pogodak. Očekujem da će biti još ovakvih predstava.
U sljedećem kolu na rasporedu je gostovanje u Osijeku.
– To je teško gostovanje. Utakmice protiv Osijeka u Gradskom vrtu su uvijek neugodne za nas. Prošle sezone smo tamo izgubili oba puta, jednom 1:0, a drugi put 3:0. No, idemo se tamo boriti. U borbi u kojoj se sučeljava 11 protiv 11 igrača nitko nije favorit – reći će Ćurjurić.