Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dovršen posao koji je počeo još 1997.

12.09.2010. 22:00
Dovršen posao koji je počeo još 1997.


Sestra Paulina Anglar zamolila je nadbiskupa Puljića da stavi samostan pod zaštitu Svete Obitelji, a prisjetila se i blagopokojnog mons. Prenđe koji je 1997. darovao prostor za samostan
Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić blagoslovio je jučer samostan Sv. Obitelji sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova u Bibinjama. Svečanost je započela svečanim misnim slavljem koje je predvodio nadbiskup skupa s bibinjskim župnikom don Radom Pinčićem i don Dariom Tičićem, nadbiskupovim tajnikom. Nadbiskup Puljić je u homiliji istaknuo da su nedjeljna čitanja govorila o Božjem milosrđu. Osvrnuo se na poseban način na evanđelje i prispodobu o izgubljenom sinu.
– U očevu srcu ima mjesta za obojicu i učinit će sve da ih obojicu vrati u svoj dom. Lijepo je živjeti u ambijentu gdje osjećaš milosrđe, kazao je, među ostalim, nadbiskup Puljić.
Na samom završetku misnog slavlja kućna poglavarica sestra Paulina Anglar zamolila je nadbiskupa da stavi samostan pod zaštitu Svete Obitelji. Prisjetila se i blagopokojnog mons. Prenđe koji je 1997. darovao prostor za samostan, a posebno je zahvalila župniku don Radi Pinčiću za sve što je radio oko crkve.
– Dovršenjem ovog samostana iz naših srca izlazi veliko hvala. Želim ponajprije zahvaliti našoj poglavarici sestri Angelini. Izgradnju samostana poduprla je i naša provincijalna uprava na čelu sa sestrom Anastazijom. Također, prepoznata je i potreba mnogih obitelji u Bibinjama za otvaranje vrtića, kazala je sestra Paulina.
Po završetku misnog slavlja procesija s nadbiskupom uputila se u samostan, u neposrednoj blizini crkve, gdje je nadbiskup blagoslovio oltar kapelice samostana, kao i cijeli samostan i vrtić. Nadbiskup Puljić, provincijalna poglavarica Anastazija Vejić i kućna poglavarica sestra Paulina Anglar potpisali su Povelju o blagoslovu samostana, kapelice i dječjeg vrtića.
Investitor gradnje samostana pokraj župne crkve Velike Gospe je Provincijalna uprava sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova iz Zagreba. Izvođač radova je bila tvrtka Sobočan d.o.o. iz Sv. Martina na Muri, dok je za nadzor bila zadužena tvrtka Studio A2 iz Trpnja. Općina Bibinje je za izgradnju samostana Sv. Obitelji donirala više od pola milijuna kuna.
Sestre Božanskog Srca Isusova u Bibinjama djeluju već 14 godina, od 1996.