Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pojačani Biograd želi više od Druge lige

12.09.2010. 22:00
Pojačani Biograd želi više od Druge lige


Imamo momčad u kojoj smo okupili najjače domaće snage i atmosfera je jako dobra, posebno sada kada je jasno da klub ima ambiciju ulaska u viši rang – kaže Tomislav Šarić, trener
Tri tjedna prije početka sezone u Drugoj ligi na klupu rukometaša Biograda nakon četiri godine vratio se Tomislav Šarić, koji je za svog pomoćnika odabrao Zvonimira Petrovića. Ovaj dvojac posljednjih je godina radio u Školi rukometa Mini-Sunce. Šarić je Biograd u drugoligaškoj sezoni 2005./06. doveo do drugog mjesta na ljestvici, a Petrović je 2003. klub iz kraljevskog grada uveo iz Treće u Drugu ligu. Uz Šarića i Petrovića u stručnom stožeru su Danijel Duvnjak, posljednje tri sezone u statusu trenera i igrača, te Leo Zorica. I Duvnjak i Zorica i dalje će biti aktivni igrači. Govoreći o razlozima povratka na biogradsku klupu, Šarić ističe:
– Na poziv predsjednika kluba Marina Tomića te razgovora s Upravom kluba prihvatio sam dužnost prvog trenera samo zato što je zdrava atmosfera u klubu. Osim toga, Uprava ima ambicije osvajanja prvog mjesta i ulaska u viši rang. U stručni stožer angažirao sam kvalitetne domaće stručnjake i očekujem da ćemo svi zajedno dati znatan doprinos u realizaciji ovogodišnjih planova – tvrdi Šarić koji o dosadašnjem dijelu priprema kaže:
– Pripreme su odrađene u skladu s mogućnostima, a to znači da su igrači imali razne obveze na poslu i nisu mogli redovno trenirati. Naši su igrači potpuni amateri i jasno je da od nečega moraju živjeti. Imamo momčad u kojoj smo okupili najjače domaće snage i atmosfera je jako dobra, posebno sada kada je jasno da klub ima ambiciju ulaska u viši rang.
Nakom Šime Markića izvjesnim se čini povratak u momčad i Ivana Buovca, koji je lani, baš kao i Markić, igrao za Zadar.
– Ponosni smo što su dva tako kvalitetna igrača izašla iz naše rukometne škole. Obojica bi bila velika pojačanja, a njihovo iskustvo igranja u višem rangu mnogo bi značilo i za ostatak momčadi.
Novo ime je Nino Bojmić, dosadašnji igrač Zameta i Kozale.
– Njegovim dolaskom imat ćemo znatno jaču konkurenciju u momčadi tako da će za svaku poziciju konkurirati dva igrača.
Biograđani sezonu počinju 25. rujna utakmicom s Cetinkom, lanjskim članom Prve HRL.
– Koliko smo informirani i Cetinka ima ambicija za viši rang i ta će utakmica pokazati našu realnu snagu.
Šarić je dugo u biogradskom rukometu. O perspektivi ovog sporta u kraljevskom gradu kaže:
– Biograd ima rukometnu školu na kojoj mu mogu zavidjeti i veći klubovi. Radi se u skromnim uvjetima, ali se pokazalo da se radi stručno, što potvrđuju pozivi petorici igrača koji su na širem popisu mlađih nacionalnih selekcija. Za klub koji je u Drugoj ligi to je velika stvar. Škola Mini-Sunce ima oko 100 djece, što je uspjeh s obzirom na broj drugih klubova i sportova koji djeluju u Biogradu. Imamo i školovanog domaćeg trenerskog kadra. Sve to daje nam nadu da projekt Biograd u Prvoj B ligi nije nerealan.
 


Djevojke na čekanju


Šarić je posljednjih godina vodio i žensku ekipu Biograda koja odavno ne igra službene utakmice.
– Okupio sam 20-ak djevojaka koje vole rukomet, ali zbog skromnih financija klub do sada nije našao mogućnost uključiti ih u ligaško natjecanje. Zbog toga mi je žao, posebno kad se zna da u Biogradu i okolici gotovo da nema ženskih klubova. Uprava će ovih dana odlučiti što će biti s ovom selekcijom za koju se nadam da će se naći najpovoljnije rješenje, a to bi svakako bilo uključivanje u ligu.