Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predovan raskinuo koaliciju, bez promjena za HDZ

12.09.2010. 22:00
Predovan raskinuo koaliciju, bez promjena za HDZ


Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća prijašnji nezavisni vijećnik Željko Predovan istupit će prvi put kao vijećnik HSLS-a.  Istodobno, donedavni liberal, Damir Kasap, istupat će i glasovati kao nezavisni vijećnik.  Od sutra HDZ-ova koalicija u Gradskom vijeću broji jednu članicu manje, jer je, kako je potvrdio predsjednik zadarskog HSLS-a Željko Predovan, HSLS tu koaliciju napustio izvijestivši putem dopisa o tome predsjednicu zadarskog HDZ-a Anu Lovrin.  
Svoj je potpis na taj koalicijski sporazum u ime HSLS-a stavio tadašnji predsjednik zadarskog ogranka Damir Kasap. HSLS u Gardu Zadru nije sudjelovao u izvršnoj vlasti budući da i gradonačelnik Zvonimir Vrančić i oba zamjenika gradonačelnika Darko Kasap i Dražen Grgurović imaju člansku iskaznicu  HDZ-a, a  jedini HSLS-ov član Gradskog vijeća bio je Damir Kasap.
– S obzirom da je postojao koalicijski sporazum pet stranaka; HDZ-a, HSLS-a, HSS-a, HSP-a i HSU., normalno je da postoji  i pisani trag raskida koalicijskog sporazuma, kazao je Predovan napominjući kako je svjestan da se time za HDZ ništa ne mijenja, osim što više nemaju obvezu prema članovima HSLS-a, nekadašnjim i sadašnjim, koji su temeljem sporazuma dobili mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki
– Tražio sam od HDZ-a da mi dostave koje su to osobe i da utvrdimo jesu li i danas članovi HSLS-a, ali to još nisam dobio, kazao je Predovan.
– U koalicijskom sporazumu mi smo definirali samo dužnosnička mjesta i glasovanje u Gradskom vijeću, odgovorila je predsjednica GO HDZ-a Ana Lovrin na upit hoće li HDZ  sada krenuti u preraspodjelu mjesta u nadzornim odborima.
Na pitanje hoće li doći do formaliziranja koalicijskog odnosa s danas nezavisnim vijećnikom,  bivšim liberalom Damirom Kasapom, Lovrin je kazala kako očekuje da će Kasap pristupiti Klubu vijećnika HDZ-a.
– To nismo formalizirali, ali to očekujemo, rekla je Lovrin.
– Mi koji smo izišli iz HSLS-a i dalje smo koalicijski partneri. Ja ostajem član istog  kluba vijećnika kojeg sam bio član i ranije, a riječ je o Klubu vijećnika HDZ-a i  koalicijskih partnera, rekao je Damir Kasap.
Predovan je najavio kako će, nakon što bude izabrano županijsko vodstvo HSLS-a,  koalicija na jednako formalan način biti raskinuta i kad je u pitanju županijska vlast.


 OBILJEŽJA HSLS-a VAŽNIJA OD GOTOVININE SLIKE


– Prostorije će nam biti vraćene od strane Grada Zadra, ali ne sve prostorije koje je HSLS ranije koristio, nego samo dio tog ukupnog prostora. Ja sam time zadovoljan, važno je da imamo gdje raditi, kazao je Predovan napominjući  kako je s tajnikom ogranka u petak obišao stranačke prostorije, ujedno bivše i buduće, te je pri tom utvrđeno kako, makar na prvi pogled, ništa ne nedostaje.
Riječ je o prostorijama u zgradi „Pegla” čije je ključeve bivši predsjednik ŽO HSLS-a Stanko Zrilić vratio Gradu Zadru nakon što je  isključen iz stranke.
Na upit hoće li zadržati fotografiju generala Ante Gotovine ispod koje je Zrilić održavao  konferencije za novinare, Predovan je kazao kako ne zna je li fotografija tamo.
–  S obzirom da nećemo  koristiti  sve  prostoje koje je HSLS ranije koristio, napravit ćemo razmještaj, pa ćemo vidjeti što će gdje biti, ali ja nisam opterećen takvim stvarima i svakako će obilježja a HSLS-a imati prednost, kazao je Predovan.