Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Škarica: HSP će biti glas radnika

12.09.2010. 22:00
Škarica: HSP će biti glas radnika


Vjerujem da je sazrelo vrijeme da Hrvatska značajnije zaštiti malog čovjeka, kazao je Škarica


HSP će biti glas malog čovjeka, radnika, ne samo u javnom sektoru, već općenito hrvatskog radnika. Vjerujem da je sazrelo vrijeme da Hrvatska značajnije zaštiti malog čovjeka, kazao je  dr. Rade Škarica, nakon što je danas jednoglasno izabran za predsjednika zadarske podružnice Hrvatske stranke prava.
Škarica, inače vijećnik u Gradskom vijeću, bio je jedini kandidat za predsjednika. Novo vodstvo stranke izabrano je 10 mjeseci nakon raspuštanja podružnice, a Škarica je, osvrćući se na proteklo razdoblje, kazao kao je turbulentno vrijeme iza zadarskog HSP-a koji je izbornom novog vodstva stabiliziran.
Na prijedlog novoizabranog predsjednika 37 nazočnih, od ukupno 40 delegata,  na izbornom zboru održanom u subotu u hotelu „Kolovare”, za potpredsjednika i potpredsjednicu  zadarskog HSP-a izabralo je Jozu Dragića i Anu Martinović, za tajnika Ivicu Vlakića, dok su članovima i članicama  Predsjedništva postali Goran Burčul, Lovro Jurišić,  Darija Krajina, Magdalena Dilber  i Franjo Glavaš. U Nadzorni odbor, također jednoglasno, izabrani su Mario Miličević, Franjo Babić i Liliana Masnov.
-Pred nama su najprije izbori za mjesne odbore na koje će HSP izići samostalno, a potom i izbori za Hrvatski sabor na kojima HSP u Zadru i Zadarskoj županiji treba učiniti ono što smo učinili na zadnjim lokalnim izborima. Kada je stranka na nacionalnoj razini imala 3% podrške birača, mi smo imali rezultat od 11,8 posto. To se vidi i iz borja dužnosnika i vijećnika. Prije pet godina, kad je stranka bila najjača, mi smo ih imali 41 , a sad imamo 42, kazao je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije Đani Bunja.
Osim predsjednika HSP-a Danijela Srba i predsjednika Županijskog vijeća HSP-a Šibensko-kninske županije Ivice Ledenka, gosti izbornog zbora bili su predstavnici koalicijskih partnera HSP-a u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji – potpredsjednik ŽO HDZ-a Željko Šoša i predsjednik GO HSU Duško Vuković, ali i predsjednica opozicijskog zadarskog HNS-a Vesna Sabolić.
Šoša je izrazio vjeru u opstojnost koalicije HDZ-a i HSP-a „jer sve projekte dogovaramo s koalicijskim partnerima”. dok je Vuković pohvalio HDZ kao „medijatora koalicije” koja daje „najbolji rezultat”.
Sabolić je istaknula kako je, važno da HSP opstane na političkoj sceni kako bi svaki građanin mogao izabrati opciju sukladno svojem svjetonazoru
– Unatoč tome što svjetonazori  HNS-a i HSP-a nisu uvijek slični, u situacije gospodarske krize i političke depresije kada su neki naši kolege političari svoje domoljublje zamijenili za osobni interes, pa čak i kriminal,  pravo naroda da ima državu u kojoj će vladati pravednost i nacionalni ponos, naši su zajednički interesi, poručila je Sabolić.