1995. upisali 35, a sada 400 učenika

Slika korisnika admin
Autor: 
benkovac_skola1
Osnovna škola dom je 965 učenika

Nakon ljetnih praznika i prolongiranja  od tjedan dana zbog velikih  vrućina "konačno" se oglasilo školsko zvono u osnovnoj i srednjoj školi na  području grada Benkovca.

Početkom školske godine  grad Benkovac preplave  učenici osnovnih i srednjih  škola od kojih su brojni  putnici, a na putu do i  ispred škole zatekli smo  učenike u iščekivanju školskog zvona koje se kao i  uvijek na vrijeme oglasilo i  početak školske godine je  započeo.

U osnovnoj školi Benkovac ravnateljica Anita Talapka-Berghaus svečano je  primila prve razrede i njihove roditelje zaželjevši im  uspješan početak prvih  školskih dana i prilagodbu  na novu sredinu. No, za  djecu koja su pohađala  predškolski program neće  biti ništa novo. No, oni koji  su putnici proći će određeno  vrijeme dok se socijaliziraju,  ali i oni brzo prihvate novo  školsko okruženje.

 Kako je istaknula ravnateljica, osnovnu školu  pohađa pet učenika više nego prošle godine, dakle, 965  učenika od kojih je 110  novih prvašića. Tako u područnu školu Bruška ide  dvoje učenika, Buković šest,  Korlat pet, Lisičić troje, Nadin dvoje, Perušić jedan,  Podlug četiri, Popovići dva,  Pristeg osam, Raštević troje  i Smilčić dvoje učenika.  Učenici prvih razreda upoznali su se sa svojim razrednicima te pravilima škole, planom rada, vremenom  odlaska i dolaska u školu te  s drugim obvezama u školi i  izvan škole.

Osim osnovne škole i srednjoškolci su već u osam  sati ispunili prostore svojih  učionica.

- 400 benkovačkih srednjoškolaca raspoređeno je  u 18 razrednih odjeljenja.  Raduje podatak da se u  opću gimnaziju upisalo više  od 30 vrsnih učenika s  odličnim uspjehom, što daje  nadu i pretpostavku da će i  oni ostvariti kvalitetne uspjehe na državnoj maturi i  raznim natjecanjima kao što  su to činile generacije prije  njih, ističe Josip Peran, ravnatelj Srednje škole Benkovac.

Osim opće gimnazije,  učenici pohađaju i smjerove  u strojarstvu (automehaničari, instalateri centralnog  grijanja i klimatizacije, u  sektoru graditeljstva (keramičari i klesari), zanimanje  prodavač, ekonomist i  računalni tehničar u strojarstvu.

- Imamo 125 učenika prvih razreda, a ako se nastavi  trend kao i ove godine u  narednim godinama bližimo  se brojci od 500 učenika u  Srednjoj školi kneza Branimira, za razliku od 1996.  godine kada je bilo upisano  35 učenika, kaže Peran.

 Danas, prvog dana škole  sa svim učenicima održala  su se dva sata gdje su upoznati s rasporedom sati, pravilnikom o radu škole, pravilnikom o ocjenjivanju, kodeksom ponašanja, kao i  ostalim običajima i navikama kojih se mora učenik  pridržavati kada se nađe u  školskom obrazovanju.

Dodajmo za kraj da će  Gradska knjižnica Benkovac upisati besplatno sve  učenike prvih razreda, kao i  učenike prvih razreda Osnovne škole Benkovac, uz  potrebnu dokumentaciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno