Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dječaka poklopila metalna igrališna vrata i teško ga ozlijedila

12.09.2011. 22:00
Dječaka poklopila metalna  igrališna vrata i teško ga ozlijedila


U subotu navečer na igralištu nedaleko od osnovne škole u Maslenici 8-godišnji dječak povukao je metalna klizna vrata igrališta kako bi ih zatvorio. Teška vrata pala su i poklopila dječaka. Zadobio je teške ozljede, ali se uspješno oporavlja


Stotinjak kilograma teška željezna vrata u subotu su navečer, pokraj školskog igrališta Osnovne škole Petar Zoranić u Maslenici, pala na 8-godišnjeg dječaka i teško ga ozlijedila.
Dječak je na školskom igralištu bio s ocem. Kako doznajemo, nesreća se dogodila nešto iza 21 sat kada su osmogodišnjak i njegov otac krenuli kući.
– Dječak je nakon igre na igralištu, pri odlasku, povukao metalna klizna vrata igrališta, koja su ispala iz ležišta i pala na njega. Zadobio je teške ozljede glave – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je na mjestu nesreće obavila očevid. 
– Igralište je inače otvoreno i prepušteno mještanima na korištenje. Tijekom cijelog ljeta i vikendima to je igralište prepuno ljudi i zaista nitko nije mogao ni slutiti da bi se ovakvo što moglo dogoditi, posebice zato što je ograda sanirana prije svega dvije godine. Tada je jaka bura srušila cijelu jednu stranu – ispričao nam je Dane Rončević, donačelnik Općine Jasenice, izričući pritom žaljenje zbog nemilog događaja i stradavanja malog sumještanina.
No, kako doznajemo, ovo nije prvi put da na školskom igralištu u Maslenici nastrada dijete. Gotovo identičan događaj zbio se u rujnu 2006. godine tijekom sata tjelesnog odgoja.
– Tada su se na sedmogodišnjeg dječaka srušila metalna vrata, no srećom on je zadobio tek lakše tjelesne ozljede – potvrdio je Žodan.
Ozlijeđeni osmogodišnjak je u subotu navečer prevezen u zadarsku bolnicu, a nakon pružene liječničke pomoći hospitaliziran je na JIL-u. Iako je u subotu navečer osmogodišnji dječak u zadarsku bolnicu, odnosno JIL, dovezen u vrlo teškom stanju s po život opasnim ozljedama, kako saznajemo u bolnici, njegovo stanje u međuvremenu se popravilo.
– Dijete se probudilo, stabilno je, komunicirao je sa svojim roditeljima, no ostat će još neko vrijeme na promatranju – rekli su nam na Odjelu dječje kirurgije u OB Zadar gdje se trenutačno dječak oporavlja.