Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dražen Adžić četvrti na europskom veteranskom prvenstvu

12.09.2011. 22:00
Dražen Adžić četvrti na europskom veteranskom prvenstvu


Šteta, bio sam toliko blizu: u posljednjih 200-tinjak metara u sprintu sam se uspio othrvati napadima Ukrajinca i dvojice Talijana, no Rus je ipak bio brži – kaže Adžić


Ukrajinska Jalta proteklog je tjedna ugostila 13. izdanje European Masters Championshipa, natjecanja za sportaše starije od 25 godina koji su snage odmjerili u plivanju, daljinskom i sinkroniziranom plivanju, odnosno u ronjenju. U jakoj konkurenciji, između 334 predstavnika 30 zemalja, boje Zadra i Hrvatske u daljinskom je plivanju na 3000 metara uspješno branio KDP Donat sa svojih sedam članova.
Najzapaženiji je bio Dražen Adžić (1971.), koji je u kategoriji muškaraca od 40 do 44 godine zauzeo odličnu četvrtu poziciju. Do mjesta na postolju nedostajalo mu je svega dvije i pol sekunde, koliko je zaostao za trećeplasiranim Rusom Arturom Vardanyantsom.
– Šteta, jer sam bio toliko blizu: u posljednjih 200-tinjak metara u sprintu sam se uspio othrvati napadima Ukrajinca i dvojice Talijana, no Rus je ipak bio brži. Dalek put koji smo prevalili ostavio je traga na mom nastupu. Da smo se zaputili avionom, vjerujem da bih ostvario još bolji plasman, no i ovako nisam nezadovoljan – rekao Adžić, čiji su rezultati na međunarodnim natjecanjima gradirali od 17. mjesta na EP-u u Cadizu 2009. godine, 11. sa lanjske svjetske smotre u Göteborgu, pa do spomenutog dosega sa staze u Jalti.
– Veseli me što iz natjecanja u natjecanje plivam sve bolje, a to nije samo moja zasluga, već i mojih klupskih kolega i mog trenera Jakše Arambašića. Sljedeći ću put nastojati napraviti korak više – uzeti jednu od medalja – dodao je Adžić.
U istoj kategoriji Siniša Pezelj i Domagoj Krpina do cilja su doplivali sa 16. i 23. vremenom, dok je Silva Masnov u poretku žena od 40 do 44 godine bila 13.. U konkurenciji plivača od 45 do 49 godina Emilijo Krstić je cilj dotakao zauzevši 27 poziciju, Hrvoje Bailo je u kategoriji 50-54 bio 23., a Slavko Kulaš (1950.), najstariji predstavnik zadarskog kluba, u poretku natjecatelja od 60 do 64 godine mogao se pohvaliti vrlo dobrim 14. mjestom.