I ove godine u dvije smjene

Slika korisnika admin
Jelica FARKAŠ
Biogradsku školu pohađat će 638 učenika

Jučer je i za učenike biogradske osnovne i srednje škole započela nova školska godina. Osnovna škola Biograd upisala je u svoju matičnu i područne škole ukupno 86 prvašića, od toga njih 73 u matičnoj školi u Biogradu na moru, dok je u područnoj školi u Tkonu osam učenika, a u Raštanima Gornjim pet.

Ukupan broj osnovaca koji će u ovoj školskoj godini pohađati biogradsku osnovnu školu iznosit će 638 učenika, što je za šest učenika više nego prošle godine. Nastava će se odvijati u dvije smjene, jer se dogradnja školske zgrade za koju je još prije nekoliko godina izrađena projektna dokumentacija još uvijek nije uspjela realizirati, pa tako ni želja učenika roditelja i djelatnika ove škole da se nastava odvija u jednoj smjeni.

No, za učenike je prvi dan škole uvijek posebno zanimljiv pa je tako bilo i ovoga jutra. Svi učenici nižih razreda došli su po raspored te nisu morali nositi torbe i knjige, što je bilo posebno olakšanje za prvašiće, kojima je i prvo školsko zvono već bio dosta važan događaj u životu. Mnogi od njih držali su se svojih roditelja, no samo dok ne upoznaju svoje nove učiteljice, prijatelje, školu i školski program, koji će im otkriti nove svjetove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno