Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kolan rekorder turističkog rasta na Pagu

12.09.2011. 22:00
Kolan rekorder turističkog rasta na Pagu


Naime, u Kolanu se, dok je imao status mjesnog odbora, ostvarivalo oko 58.000 noćenja godišnje, a ove godine već je ostvareno 235.000 noćenja.
– Podatak o tako velikom povećanju broja noćenja dovoljno govori o promjenama i sustavnim poboljšanjima u turističkoj ponudi Općine Kolan, rekao je kolanski načelnik Josip Zubović


U razdoblju od  osam godina, od odvajanja  Općine Kolan od Grada Paga,  u Kolanu je broj turističkih  noćenja povećan za 400 posto i  po tome Općina Kolan ima najbrži rast turističkog prometa  na otoku Pagu. Naime, u Kolanu se, dok je imao status  mjesnog odbora, ostvarivalo  oko 58.000 noćenja godišnje, a  ove godine već je ostvareno  235.000 noćenja.
– Zanimljiva je usporedba s  rezultatima turističkih noćenja  od prije postojanja Općine Kolan i danas nakon osam godina  njenog postojanja. Podatak o  tako velikom povećanju  noćenja dovoljno govori o  promjenama i sustavnim poboljšanjima u turističkoj ponudi Općine Kolan, rekao je  Josip Zubović, načelnik  Općine Kolan.
Broj turista koji posjećuju  područje općine Kolan svake  se godine povećava. Tako je ove  godine u Kolanu ostvareno šest  posto više noćenja nego lani.  Općina Kolan raspolaže s velikim turističkim potencijalima  jer na svojem području ima  neke od najvećih i najljepših  plaža na otoku, a uz to i dovoljno prostora za izgradnju  turističkih objekata.
– Uz proširenu ponudu tradicionalne hrane koja je prepoznatljiva za ovo naše područje, smatram da se naš turizam i produženje turističke  sezone moraju bazirati na hotelskim kapacitetima i zbog toga smo u prostorno planskim  dokumentima predvidjeli izgradnju hotela visoke kategorije, rekao je Zubović.
Općina Kolan želi potaknuti  investitore i na gradnju hostela, odnosno turističkih objekata za mlade. Naime, Kolan  se nalazi na putu do Zrća i  mnogi posjetitelji Zrća bi sigurno rado boravili u Kolanu.  Općina Kolan će ubuduće više  promovirati i Ornitološki rezervat Kolanjsko blato kako bi  se privukli turisti koji vole nedirnutu prirodu i promatranje  ptica.