Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Miliša kandidat za zadarskog, Stojanov za županijskog predsjednika

12.09.2011. 22:00
Miliša kandidat za zadarskog,  Stojanov za županijskog predsjednika


U HSP „Dr. Ante Starčević” je iz HSP-a pristupila čitava podružnica Vrsi i 50 posto vijećnika u vijećima mjesnih odbora u gradu Zadru, rekao je Rudolf Dvorski, novoimenovani koordinatorom stranke za Zadar


Drugu godišnjicu osnutka stranke vodstvo Hrvatske  stranke prava „Dr. Ante  Starčević” obilježilo je u Zadru  primanjem novih članova. Zadarska podružnica, jednako kao i  županijski HSP „Dr. Ante  Starčevića”, raspušteni su nakon  srpanjskog odlaska dijela članova  na čelu s bivšim predsjednicima  Damirom Biloglavom i Mladenom  Meštrovićem. Po ocjeni glavnog  tajnika stranke Pere Ćorića i koordinatora stranke za Zadarsku  županiju Mladena  Jelinića u listopadu bi trebale biti održane izborne skupštine, kako na gradskoj, tako i na županijskoj razini.  Zamolnicu za učlanjenje su pred  novinarima predali Rudolf Dvorski koji je imenovan i koordinatorom stranke za Zadar, dr.sc.  Zlatko Miliša i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Vladimir  Rapan. Dvorski je ovim činom  prestao biti član HSP-a, a istaknuo je i kako je jučer iz HSP-a u  HSP „Dr. Ante Starčević” prošlo  šezdesetak osoba.
– U HSP „Dr. Ante Starčević” je  iz HSP-a pristupila čitava podružnica Vrsi i 50% vijećnika u  vijećima mjesnih odbora u gradu  Zadru, rekao je Dvorski.
Miliša je kazao kako odluku u  učlanjenju „nije donio preko  noći” i kako će njegov zadatak biti  napraviti program unutar Odbora  za znanost, obrazovanje i mlade.  Miliša je iz HSP-a istupio početkom 2010. godine, a u pismu kojeg  je tada uputio redakcijama kao  razloge je, među ostalima,  naveo  sporost u realizaciji njegovog projekta izgradnje Centra za mlade  zbog kojeg je i pristupio HSP-u i  prijetnje sankcijama zbog podržavanja predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića. Miliša je  u prošlom sazivu Gradskog vijeća  prvo bio nestranački vijećnik izabran s liste HSP-a, da bi pola  godine nakon preuzimanja mandata postao i članom te stranke.  Devedesetih godina Miliša je bio  jedan od vodećih ljudi zadarskog  HSLS-a. Danas je, za sada jedini,  kandidat za predsjednika zadarske podružnice HSP-a „ Dr. Ante  Starčević”, dok je kandidat za  predsjednika Županijskog vijeća  Krunoslav Stojanov koji je, nakon  istupanja is HSP-a, na prošlim  lokalnim izborima bio nositelj nezavisne liste za pakoštansko  Općinsko vijeće.
– HSP „Dr. Ante Starčević”  radi na jačanju stranke, rekao je  Mladen Jelinić pozvavši u stranku „mlade, ljude dobre volje i  one koji su Hrvatsku izabrali za  svoju domovinu”.
Glavni tajnik Ćorić prisjetio se  osnivanja stranke prije dvije godinu u Bapskoj kod Iloka.
– Posebno sam ponosan na to  što danas imamo oko 20.000 članova, što su ustrojene sve županijske organizacije i što djelujemo  u svim županijskim središtima.  Okupljanje pod pravaški kišobran  bio je naš program od prvog dana.  Ujediniti sve pravaše je nemoguća  misija; uvijek će biti nekih novih  đapića i nekih novih srbova. No,  mi smo u srpnju potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na  izbore s HČSP-om, a nadam se da  ćemo, nakon njihovog sabora, za  dva tjedna potpisati i sporazum s  političkim pokretom HRAST. Svi  govore o trećoj opciji, a mi kažemo  da smo, ne treća, nego druga opcija. Prva opciju su podjednako  HDZ i SDP. Oni stvaraju privid da  se između njih radi o borbi između  dobra i zla, ali zapravo imate to da  je ili Radić ministar, a Čačić uzima  novac, ili je Čačić ministar, a Radić  uzima novac. Ni HDZ, ni SDP ne  zaslužuju dobiti vlast, a vjerujem  da će naša politička opcija imati  dovoljno glasova i dovoljno mandata da ćemo imati priliku raditi u  interesu hrvatskog naroda, poručio je Ćorić sa zadarskog primanja novih članova kojem su, uz  predsjednicu stranke Ružu Tomašić nazočni bili i dopredsjednici Ivan Tepeš i  Željko Skoko.


RUŽA TOMAŠIĆ: Radije doma čistog obraza, nego u Sabor s lopovima




– Nije pravaš onaj koji ima iskaznicu nego onaj koji djeluje domoljubno, bogoljubno i istinoljubivo. Nikom na čelu ne piše ulazi li  on u stranku zbog svojeg interesa  ili zbog interesa hrvatskog naroda,  ali oni koji su došli zbog svojeg  interesa brzo će iz nje izići, rekla  je nakon primanja novih članova, predsjednica stranke  Ruža Tomašić  dodajući kako  će HSP „Dr. Ante Starčević” u  nekim izbornim  jedinicama na  parlamentarne  izbore izići  sam, a drugdje  s partnerima, ali samo s poštenim  ljudima.
– Radije bih ostala doma čistog  obraza, nego sjedila u Saboru s  lopovima, kazala je Tomašić koja  je od Vlade zatražila da, „ukoliko  su već navalili na ulazak Hrvatske  u Europsku uniju”, prije potpisivanja ugovora o pristupanju proglase ZERP, osnuju nacionalnu  banku i definiraju granice prije arbitraže sa Slovenijom.
– Naš je program jednostavan; osnovat ćemo Ministarstvo useljeništva. Imamo 4,5, milijuna Hrvata  vani i bolje je da oni investiraju u  Hrvatsku, nego stranci, jer će oni  biti bolji prema našem čovjeku koji  će za njih raditi i neće izvlačiti  novac vani. U Ministarstvu ih mora  dočekati kompetentna osoba i objasniti im što sve trebaju napraviti  da bi investirali u Hrvatskoj. Potrebno je oporezivati bogate i taj  novac uložiti u proizvodnju, a  proizvodnja će potaknuti potrošnju, dodala je Tomašić napominjući kako programe razvoja Hrvatske mogu provesti samo oni  koji „nemaju putra na glavi i nisu  ničiji dužnici”.