OŠ Zadarski otoci: Neka radost potraje cijelu godinu

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Spremni za usvajanje novih znanja

Prvi dan đačkog doba prošao je uz veselje i pjesmu i za 74 prvaša u Osnovnoj školi Zadarski otoci na Bilom brigu. "Novopečene" školarce i njihovu pratnju dočekao je zbor 2.b razreda koji vodi Jasminka Bašić, a tremu im je pokušala razbiti malo starija kolegica koja je vodila program.

- Škola nije strašna! Pogledajte nas, jedva smo dočekali da nastava ponovno počne, rekla je.

Ravnatelj Branko Matulina pozdravio je sve prvašiće, njihove roditelje, bake i djedove te djelatnike škole.

- Dragi prvaši, za vas je ovo poseban dan. Prvi put sjedate u školske klupe i vidim da ste radosni. Nadam se da ćete tako radosni dolaziti cijele godine, kao i da ćete radosni odlaziti svojim domovima. Želim vam da steknete prijatelje, da dobro naučite i postanete dobri ljudi. To je zajednički zadatak nas i vaših roditelja, rekao je Matulina.

Blagoslovio ih je don Zoran Topalović, župni vikar Blaženog Alojzija Stepinca.

- Neka vas Isus Krist kroz ovih osam godina vašeg osnovnoškolskog obrazovanja prati svaki dan i daruje vam mudrost da se nosite sa svakodnevnim zadacima, rekao je don Zoran.

Potom su prvaši i njihova pratnja otišli s učiteljicama u učionice i sjeli u klupe s novim, a i nekim starim prijateljima. Trebat će možda neko vrijeme da si svi zapamte imena, a vrlo brzo dijelit će zgode i nezgode svojih prvih školskih dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno