Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rotary regata u zadarskom arhipelagu

12.09.2011. 22:00
Rotary regata u zadarskom arhipelagu


U organizaciji Rotary cluba Zadar, od 14. – 17. rujna, 2011., u zadarskom arhipelagu, održati će se 14., tradicionalna, međunarodna jedriličarska Rotary regata.  Očekuje se sudjelovanje Rotarijanaca – jedriličara iz Mađarske , Slovenije i Hrvatske koji će se u višednevnom jedrenju, boriti za naslov pobjednka u nekoliko jedriličarskih kategorija, raspređenim u natjecateljske skupine, prema tehničkim obilježjima, navodi se u priopćenju organizatora.
Regata počinje rotarijanskim druženjem u Preku, na otoku Ugljanu, u srijedu 14. rujna. Jedriličarsko natjecanje kreće u četvrtak startom ispred Preka u jutarnjim satima i cijelodnevnim jedrenjem u dva plova po Zadarskom i Srednjem kanalu s konačnim ciljem u Salima na Dugom otoku, gdje je predviđeno noćenje. Nastavak jedrenja je u petak kroz Srednji i Zadarski kanal do Marine Preko,koja je i dugogodišnji sponzor ovog natjecanja, gdje je i konačni cilj jedrenja te proglašenje pobjedinika u 20 sati.
Kao i svaka akcija Rotarya, tako i ova regata ima svoju humanitarnu komponentu. Ostvarenim prihodima od priloga sudionika natjecanja osigurat će se materijalna pomoć unapređenju kulturnog i društvenog života na zadarskim otocima.
 ao i dosadašnjih trinaest regata, i ova ima za cilj uz rotarijansko druženje i promidžbu Zadra i zadarskog arhipelaga u rotarijanskim krugovima.