Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vunjak: Protiv Nade nismo imali šanse

12.09.2011. 22:00
Vunjak: Protiv Nade nismo imali šanse


Rezultat 118:0 kojim je splitska Nada pomela ragbijaše Zadra u njihovu prvoligaškom debiju posljednjih je dana punio stupce i naslove na brojnim internetskim portalima, a nemalu je pažnju dobio i u ostalim medijima. Spomenuti je ishod tretiran praktički kao senzacija, no Zlatko Vunjak, trener RK Zadar, kojeg smo zamolili za komentar susreta na Starom placu, reći će nam da se ne radi ni o kakvom velikom iznenađenju, odnosno da je riječ o realnom odnosu snaga.
– Moji su igrači u utakmicu ušli impresionirani prvim prvoligaškim nastupom i impresionirani suparnikom, a prvo su poluvrijeme odigrali ispod svojih mogućnosti. Međutim, da to i nije bio slučaj, konačni ishod bi i dalje bio debelo u korist Nade – govori strateg gostujućih.
– Nada je najkvalitetniji klub u cijeloj jugoistočnoj Europi, nastavio je Vunjak, stoga ne čudi ovolika razlika u poenima. Ako Zagreb, koji je drugoplasirana momčad u našem prvenstvu, od Nade gubi sa 60 i više razlike, onda je sasvim jasno da u prvom kolu nismo mogli ništa značajnije napraviti. Jednostavno nismo imali šanse – obrazložio je trener u čijem su sastavu svi igrači amateri i za ogled sa renomiranim Splićanima su se “sakupili u posljednji tren”.
Ipak, dodao je i kako to ne znači da Zadrani odustaju od svojih ambicija.
– Naš je primarni cilj ostanak u prvoj ligi, za što smatram da imamo kvalitetu. S obzirom na to da se zbog smanjenja troškova jesenski dio sezone igra po regijama, a mi smo u skupini s Nadom, Makarskom rivijerom i Sinjem – najjačim klubovima, svoju ćemo priliku potražiti u nastavku prvenstva, kada ćemo se ogledati sa Siskom i Vilanima. Vjerujem da ćemo u razigravanju za ostanak izbjeći posljednje mjesto – podvukao je Vunjak.
 


 U DRUGOM KOLU S MAKARSKOM RIVIJEROM


Bolji dojam zadarski će ragbijaši nastojati ostaviti u susretu drugog kola, koji je na rasporedu u subotu. Zadar će u potrazi za prvim ovosezonskim bodovima u 16 sati na ŠRC Višnik dočekati Makarsku rivijeru.