Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Igra na pobjedu, zadovoljni i bodom

12.09.2013. 22:00
Igra na pobjedu, zadovoljni i bodom


Sutra će nogometaši Zadra s početkom u 15 sati istrčati na stadion Aldo Drosina u Puli i pokušati dati sve od sebe ne bi li ostali neporaženi protiv tamošnjeg prvoligaša. Istra 1961 će s druge strane pokušati pred svojim navijačima doći do nove pobjede kojom bi učvrstila svoju poziciju u sredini ljestvice. Zadrani su u posljednja tri kola osvojili samo jedan bod i imaju imperativ u ovoj utakmici ostati najmanje neporaženi. Kapetan momčadi sa Stanova Jakov Surać slaže se s tom konstatacijom.
– Nakon tri posljednja kola u kojima smo tek remizirali s Hrvatskim dragovoljcem, a poraženi smo od Lokomotive i Slaven Belupa, na gostovanje u Pulu idemo sa željom da prekinemo taj loši niz – kazivao je jučer ujutro Surać.
Pred nama je gostovanje u Puli i imperativ da se ostane najmanje neporažen u toj utakmici.
– U našoj svlačionici vlada geslo »možemo, hoćemo, moramo«. Svjesni smo da smo se doveli u nezgodnu situaciju i željni smo to što prije ispraviti. Istra 1961 je nezgodna momčad koja vrvi kvalitetnim igračima. Ako je nešto sigurno, a onda je to da nam u Puli neće biti lako. Ali, sigurno je da ni njima neće biti lako protiv nas.
Hoće li Zadar biti zadovoljan osvojenim bodom u Puli?
– Mi smo i prošle sezone zbog jednog boda ostali u prvoligaškom društvu i to stalno ponavljam svojim suigračima. Ako vidiš da ne možeš do pobjede onda je ponekad bolje zatvoriti utakmicu i zadovoljiti se remijem. Da budemo jasni, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti i u Puli. Međutim, ne bismo se na kraju žalili ako bismo u Zadar donijeli jedan bod – kazao je na kraju razgovora Zadrov kapetan.