Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ćorić na Johnsona, Čilić protiv Tiafoea

13.09.2018. 13:18
Ćorić na Johnsona, Čilić protiv Tiafoea


Polufinalni dvoboj Davis Cupa tenisača između Hrvatske i SAD-a u Zadru sutra će u 11 sati otvoriti Borna Ćorić i Steve Johnson dok će nakon njih na teren Marin Čilić i Frances Tiafoe, odlučeno je ždrijebom održanim danas ispred crkve sv. Donata, nakon što je parove izvukao zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Za subotnji meč parova suprostavljeni su očekivano Mate Pavić i Ivan Dodig s hrvatske strane dok je američki izbornik u izostanku Jacka Socka postavio Mikea Bryana i Ryana Harrisona.
Za Bornu Ćorića prvi američki reket Johnson nije potpuna nepoznanica, jer je u jedinom njihovom međusobnom dvoboju slavio Amerikanac i to baš na zemlji, pa je vjerojatno za američkog izbornika ta lanjska pobjeda nad Ćorićem u Roland Garrosu bio glavni razlog što je upravo Johnsona postavio u igru.
– Potpuno mi je svejedno što igram prvi. Iako u prijašnjim sam mečevima uglavnom igrao drugi. Najvažnije je da smo se dobro pripremili za ovaj dvoboj i pun optimizma očekujem prvi susret. Johnson mi istina nije ostao u dobrom sjećanju. Igrao sam dobro taj meč, no na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu. Ipak mislim da su sada odnosi dosta drugačiji. Bolji sam igrač nego što sam bio tada – kazao je Borna Ćorić.
Drugi meč rezerviran je za nastup šestog svjetskog igrača, Marina Čilića i 40. Francesa Tiafoea. Možda je malo iznenađenje što se Courier usudio poslati najneiskusnijeg svojeg igrača na najboljeg Hrvata, ali za Marina to nije bilo neko iznenađenje, dapače čak je i očekivao takav rasplet.
– S obzirom da Sam Querrey ove sezone nije u naročitoj formi, pretpostavili smo da bi prednost mogao dobiti Tiafoe. On je debitant i nepoznanica je kako će reagirati u svom prvom nastupu. Može odigrati sjajno, no može u dvoboj ući vrlo nervozno i odigrati loše. Mislim da bi Querrey mogao igrati trećeg dana. U svakom slučaju, nadam se da ćemo Borna i ja donijeti bodove za pobjedu koju svi priželjkujemo – rekao je Čilić koji je oduševljen ponovnim izborom Zadra za domaćina velikog teniskog spektakla.
– U Zadru nam je prije dvije godine bilo odlično, atmosfera protiv Francuza je bila fantastična. Ne sumnjam da će tako biti i ovog vikenda, Zadar je pravi sportski grad – kazao je za kraj naš prvi reket.


Parovi svjetske klase
Najveća koncentracija kvalitete što se tiče polufinalnog meča Hrvatske i SAD-a sigurno će biti sutra kad nastupaju parovi. Iako je u posljednji trenutak izostao Jack Sock s kojim bi na Višnjiku imali priliku uživo vidjeti prvog, drugog i četvrtog igrača parova na ATP ljestvici i Ryan Harrison koji je uletio kao zamjena Socku je vrhunski igrač parova. Stoga su naši Mate Pavić i Ivan Dodig pred najtežim zadatkom u ovom polufinalnom dvoboju.
– Lijepo je ponovo biti dio momčadi nakon četiri godine. Čeka nas težak posao, Mike Bryan je trenutačno prvi tenisač svijeta u paru, a Harrison je također jako dobar. Nadam se da ćemo Ivan i ja odigrati dobar meč i učinit ćemo sve da ga i dobijemo na kraju, a najljepše bi bilo kad bi nam ta pobjeda donijela i treći bod – kazao je Pavić.