Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krajan: Izostankom Socka još smo veći favoriti

13.09.2018. 07:10
Krajan: Izostankom Socka još smo veći favoriti


Dok u stožeru Hrvatske najveću enigmu predstavlja malo kasniji dolazak u Zadar našeg prvog reketa, Marina Čilića, Amerikanci su u sve većim problemima. Nakon Johna Isnera, ostali su i bez svoje najveće uzdanice Jacka Socka koji je nakon osvajanja US Opena s Mikeom Bryanom prijavio ozljedu koja ga je odvratila od putovanja u Donatov grad. Za Željka Krajana sigurno je to odlična vijest iako se nikad ne treba radovati tuđoj nesreći. Teza o Hrvatskoj kao blagom favoritu nakon ove vijesti je naše tenisače dovela do pozicije teškog favorita. A trenerski gledano takve situacije mogle bi dovesti do nesvjesnog opuštanja, što pod svaku cijenu Krajan želi izbjeći pred sutrašnji početak polufinalnog ogleda.
– Sigurno da smo izostankom Socka još veći favoriti. Za mene je on bolji dio američke kombinacije i jasno je da će naši dečki imati u subotnjim parovima više izgleda za uspjeh. Općenito, smatram da smo, nakon njegovog i Isnerovog nedolaska, 20 do 30 posto veći favoriti za ukupnu pobjedu u ovom dvoboju – rekao je Krajan koji je još jednom naglasio zadovoljstvo što na raspolaganju ima najjači mogući sastav.
– Povratkom Mate Pavića u reprezentaciju praktički imamo pravi "dream team" što nam daje dodatni vjetar u leđa u ovom dvoboju. Imamo kvalitetu, atmosferu i potrebno samopouzdanje za ovakve mečeve s visokim ulogom. Uz sve to postoji kod nas veliki respekt prema protivniku koji jest ostao bez ponajboljih igrača, ali nema smisla previše razmišljati o tome i ići na tu kartu da će Amerikanci pasti sami od sebe. Da nam je lakše na papiru jest, ali treba na terenu dokazati tako da naši igrači neovisno protiv koga igraju jedino svojim maksimumom mogu doći do tri boda koja nas vode u finale.
Američki novinare posebno je zanimalo kako Hrvati gledaju na taj nevjerojatan pozitivan ishod dosadašnjih mečeva protiv njihove reprezentacije. Imati protiv takve svjetske velesile skor 4-0 naprosto fascinira novinare pristigle s one strane "velike bare", pa su zamolili našeg izbornika za dodatno objašnjenje tog fenomena.
– Teško je reći u čemu je tajna tih naših uspjeha. Kad igramo protiv njih, uvijek je nešto posebno u zraku. Naši dečki su posebno inspirirani u tim mečevima, sjetimo se samo uspjeha protiv njih kad su s druge strane mreže bile zvijezde poput Agassija, Samprasa, braće Bryan… Svjesni smo da će naš veliki niz protiv Amerikanaca prije ili kasnije doći do svog kraja, no nadam se samo da to neće biti ovog vikenda – zaključio je Krajan.


Ždrijeb u 11.30 sati ispred sv. Donata
Službeni ždrijeb susreta između Hrvatske i SAD-a je danas u 11.30 sati ispred crkve sv. Donata. Tradicionalno je to mjesto ždrijebanja kad je Zadar domaćin Davis Cup reprezentacije, jer je ova drevna građevina iz 9. stoljeća ugostila i prethodne dvije reprezentacije, Brazila i Francuske s kojima je Hrvatska igrala u Zadru.


Održan otvoreni trening i Dječji dan
Srijeda je poslužila za predstavljanje naše reprezentacije i zadarskoj javnosti, pa su mnogi znatiželjnici mogli jučer od 17.30 sati pratiti uživo na novoizgrađenom stadionu na Višnjiku trening naših tenisača. Nakon toga, od 19 sati, organiziran je Dječji dan na kojem su oni najmlađi imali priliku družiti se s hrvatskim reprezentativcima. Od jučer je pored dvorane Krešimir Ćosić otvorena blagajna za prodaju ulaznica, a one će se moći nabaviti po sljedećem rasporedu: četvrtak od 12 do 18 sati, petak od 9 nadalje, subota od 11 nadalje te nedjelja od 9 sati nadalje.




Courier optimističan
Jim Courier, izbornik američke Davis cup reprezentacije, podgrijava optimizam u vlastitim redovima, bez obzira na izostanak najjačih uzdanica, Johna Isnera i Jacka Socka.
– Zato je s nama Ryan Harrison. Ozljede nisu nešto čemu se nadate, ali moramo uvijek biti spremni za promjene u pojedinim trenucima. Zadovoljan sam uvjetima u Zadru i želim poručiti da ćemo se boriti od prve do zadnje loptice te da se nadamo osvajanju Davis cupa – poručio je legendardni Courier.