Obilježavanje 75. obljetnice raspuštanja fašističkog logora

Slika korisnika valentinam
Na Molatu 15. rujna
Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH-e Kolinde Grabar-Kitarović, te u suradnji s Gradom Zadrom, organizirala je obilježavanje 75. obljetnice
Prijevoz na Molat bit će besplatan

U subotu, 15. rujna, na otoku Molatu obilježit će se 75. obljetnica oslobađanja i raspuštanja talijanskog fašističkoga logora koji je u tom mjestu bio utemeljen u lipnju 1942., a oslobođen početkom rujna 1943. godine.

Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH-e Kolinde Grabar-Kitarović, te u suradnji s Gradom Zadrom, organizirala je obilježavanje 75. obljetnice i na taj događaj poziva preživjele logoraše, članove njihovih obitelji i ostale građane iz Zadra, Zadarske županije i Dalmacije.

Prijevoz na Molat bit će besplatan, a trajekt Sv. Juraj isplovit će iz zadarske luke Gaženice u 9.30 sati. Po dolasku na Molat počet će prigodan program u čijem će početnom dijelu govoriti Boris Baraba, predsjednik udruge. Očekuju se i prigodne riječi predstavnika Grada Zadra te drugih uzvanika i gostiju, a za sve je priređen i prigodni domjenak. Povratak u Zadar trajektom Sv. Juraj bit će oko 16 sati.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno