KOLEGIJ GRADONAČELNIKA Potpisano ugovora u vrijednosti od preko milijardu kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Izvješće o projektima pokrenutim od početka siječnja do konca lipnja
To su Aglomeracija Zadar-Petrčane, Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje, nove škola i zgrada u Mjesni odbor Novi Bokanjac, Centar Mocire, Područna škola na Ploči, POS-ove zgrade sa stotinu stanova na području Crvenih kuća, rekonstrukcija Providurove palače, uređenje Bedema zadarskih pobuna, Gospodarska zona Crno, Centar za mlade, novo Gradsko groblje u Crnom
Zvonko KUCELIN
Kolegij gradonačelnika

Čestitam Lučkoj upravi Zadar na posljednjem priznanju i proglašenju Gaženice lukom godine za kruzere. U konkurenciji više stotina luka za prestižnu nagradu Seatrade Cruise Awards, naša je Gaženica u konačnici proglašena boljom čak i od luke norveškog Oleden Leona i japanske Yokohame, rekao je na početku javnog kolegija zadarski gradonačelnik Branko Dukić, a onda se obrušio na bivšu vlast ističući kako ne želi da neke činjenice odu u zaborav.
- Ne želim da neke činjenice prekriju vrijeme i šutnja. Prije sedam godina tadašnji ministar prometa, pomorstva i veza u Vladi čiji je predsjednik izjavio da je Hrvatska slučajna država, nimalo slučajno je ispalio da je ugovor za luku Gaženica štetan za Hrvatsku, a projekt nazvao predimenzioniranim. Pa je uložio godine čekanja, gubitaka, kako bi ostvario uštede kroz plaćanja kojekakvih studija čiji je cilj bio dokazati njegove tvrdnje o nepotrebnom trošku, pa je još dodatno štedeći trošio kako bi poslagao nekoliko kontejnera, nazvao ih terminalom i svečano otvorio. Sve to dok su njegovi stranački kolege šutjeli, izjavio je Dukić, a potom zahvalio svojim prethodnicima koji su nosili političku odgovornost kada se započinjao projekt Gaženice.

Niz kapitalnih projekata

- Zajedništvo građana i njegovih predstavnika, stabilnost i povjerenje koje je krasilo grad, razlog je svih uspjeha kojima se ponosimo i danas slavimo. Zadrani uvijek gledaju naprijed i neće se zadovoljiti tek uspjesima iz prošlosti. Na svima nama koji danas možemo utjecati na budućnost ovog grada je velika odgovornost i obaveza da našoj djeci ostavimo grad jednake ambicije i uspjeha. kazao je gradonačelnik i prešao na prvu točku dnevnoga reda - njegovo polugodišnje izvješće o radu koje će uskoro podnijeti i Gradskom vijeću, a za koje je kazao kako ga je »sažeo na 50-ak stranica« o projektima pokrenutim od početka siječnja do konca lipnja.
- U prvih šest mjeseci ove godine u Zadru je potpisano ugovora o gradnji komunalne i društvene infrastrukture u vrijednosti od preko milijardu kuna. To su Aglomeracija Zadar-Petrčane, Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje, nove škola i zgrada u Mjesni odbor Novi Bokanjac, Centar Mocire, Područna škola na Ploči, POS-ove zgrade sa stotinu stanova na području Crvenih kuća, rekonstrukcija Providurove palače, uređenje Bedema zadarskih pobuna, Gospodarska zona Crno, Centar za mlade, novo Gradsko groblje u Crnom. Kojim god ih redoslijedom spominjao, riječ je o našim kapitalnim projektima čija vrijednost seže preko milijardu kuna, naglasio je Dukić dodajući kako povijesni ugovor Aglomeracije Zadar Petrčane ne donosi samo grad bez crnih jama već i uređenje sve prateće infrastrukture. Spomenuo je kako je vrijednost tog ugovora 567 milijuna kuna, te da će se njegovom realizaciijom Grad Zadar staviti na kartu najrazvijenijih gradova Europske unije po stupnju priključenosti na kanalizaciju. Dukić je podsjetio i na potpisani ugovor vrijedan 368 milijuna kuna za CGO Biljane Donje dodajući kako je to preduvjet za trajnu sanaciju i zatvaranje odlagališta Diklo, a najavio je i cijeli niz projekata u gradnji prometnica, komunalnog uređenja i opremanju sportsko rekreativnih sadržaja te poddsjetio i na izradu strategije kulture, uređenje plaža na Punti Bajlo, te završne radove na uređenju obalnog pojasa u Jazinama.

Zadar zaslužuje više od prosjeka

- Treba vjerovati i u suvremenu pomorsku luku, Sveučilište, Polikliniku, nove muzeje, vrtiće i škole, grad bez ispusta otpadnih voda u more i najsuvremeniji sportski centar jer Zadar zaslužuje više od prosjeka. U tijeku je i 66.5 milijuna kuna vrijedan kapitalni projekt »Zadar Baštini« koji obuhvaća rekonstrukciju Providurove palače i parterno uređenje Bedema zadarskih pobuna.
Svjestan prostora za popravak i u mom radu vjerujem kako Zadar može nastaviti još i bolje, zaključio je zadarski gradonačelnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)