Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Muraj se zatvara od ponedjeljka, 16. rujna, za rekonstrukciju uništenih ploča na Pozdravu suncu nije bilo ponuda

13.09.2019. 20:48
Muraj se zatvara od ponedjeljka, 16. rujna, za rekonstrukciju uništenih ploča na Pozdravu suncu nije bilo ponuda


Pročelnik za EU fondove Šime Erlić najavio je skori početak radova na projektu Zadar Baštini te najavio zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema, a po završetku to znači da će Zadar imati 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema koji su uz to pod zaštitom UNESCO-a.
– Upravni odjel za komunalne djelatnosti tijekom ljeta provodio je niz aktivnosti na komunalnom uređenju, a pred početak školske godine obnovili smo horizontalnu signalizaciju na prilazima školama i vrtićima. Ove smo godine naglasak stavili na Trg Gospe Loretske u Arbanasima gdje smo djeci osigurali i pješačku stazu – koridor prema školi odijeljen stupićima i signalizacijom od prometne površine. Obilježili smo i dostavno mjesto, ali je prioritet zaštita djece, kazao je Robertino Dujela, pročelnik tog odjela dodajući kako je u suradnji s policijom, a sve s ciljem veće sigurnosti svih sudionika u prometu u tijeku dogovaranje oko postavljanja kamera na nekim frekventnim i potencijalno opasnim lokacijama. Istaknuo je i kako je provedeno čišćenje i komunalno uređenje u dijelu novog kampusa, odnosno bivše vojarne Franka Lisice iako ono nije u nadležnosti Grada.
– Plan je i tijekom 2020. postaviti dodatnu horizontalnu signalizaciju na zadarskim cestama, a također, u suradnji s policijom, instalirati i 10 prometnih kamera kojima bi se zaustavilo postavljanje uspornika i imalo bolji nadzor nad prometom. Tvrtka Nasadi dobila je dodatnih 800 tisuća kuna za uređenje i održavanje zelenih površina, a za rekonstrukciju uništenih ploča na Pozdravu Suncu nažalost nije bilo ponuda, no natječaj će se ponoviti, izvjestio je Dujela.