Ne dolaze ako nađu sezonski posao

Slika korisnika mkvanja
Zadarska socijalna samoposluga bilježi manje korisnika
Autor: 
Svake godine već u predsezoni svi naši radno sposobni korisnici zaposle se sezonski, pa je tako i broj korisnika manji. Preko sezone bilježimo oko 330 korisnika, dok je zimi taj broj za stotinjak korisnika veći, kaže Mirjana Tadić
Vedran SITNICA
Socijalna samoposluga u Zadru nikada nije ostala praznih polica

Iako je ona prava špica turističke sezone iza nas, turista još ima i ima još puno posla za sve sezonske radnike i u posezoni. Upravo zahvaljujući sezonskom poslu i broj korisnika zadarske socijalne samoposluge tako je proteklih mjeseci manji za 30-tak posto.
- Svake godine već u predsezoni svi naši radno sposobni korisnici zaposle se sezonski, pa je tako i broj korisnika manji. Preko sezone bilježimo oko 330 korisnika, dok je zimi taj broj za stotinjak korisnika veći. Broj korisnika počne se penjati u studenom i prosincu, kaže Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije pod čijim je okriljem i zadarska socijalna samoposluga.
Što se pak, tiče opskrbljenosti ova socijalna samoposluga nikada nije imala problema i nikada se nije dogodilo da police budu prazne jer osim Caritasa, pomažu i Grad i Županija, a posljednje dvije godine Caritas zadarske Nadbiskupije uspješno povlači i sredstva iz Europskog socijalnog fonda. No, osim toga uvijek se nađe donatora i dobrih ljudi koji se sjete zadarske socijalne samoposluge.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)