Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izborili produžetak, pa naletjeli na kanonadu Splita

13.09.2020. 09:24


Posljednja provjera košarkaša Zadra prije početka HT Premijer lige nije prošla po očekivanjima jer ih je nakon 45 minuta mučne i borbene utakmice na Gripama porazio Split s rezultatom 81:73. Nije momčad Veljka Mršića bila na razini prethodnih pripremnih ogleda i djelovalo je kao da su na ovu utakmicu, drugu u četiri dana sa Splitom, došli teških ruku i s nedostatkom voljnog momenta. To je sve donijelo u prvom poluvremenu negledljivu igru na obje strane jer je nakon 20 minuta na semaforu stajalo mršavih 29:29. Loša napadačka izvedba Zadra i Splita nadoknađena je neizvjesnošću koja je trajala sve do završnih minuta osnovnog dijela, a Zadrani mogu žaliti što nisu vodstvo 59:55 u posljednjih pet minuta uspjeli očuvati već su nakon trice Rebića za 67:65 morali u zadnjim sekundama spašavati živu glavu preko odbojke Gallowaya te tako doći do dodatnih pet minuta igre. Ipak, u tom produžetku osim uvodnog koša Gilberta za 67:69 sve ostalo je otišlo na stranu domaćina koji je preko Vrankovića i dvije trice Čampare napravio seriju 12:2 što je značilo da će favorizirana momčad s Višnjika upisati prvi predsezonski poraz. Iako je rezultat sigurno najmanje bitan nakon ovakvog pripremnog dvoboja, Mršića može više mučiti što je u Splitu imao veliki broj indisponiranih igrača, a posebno su razočarali Boykins i Worku pokazavši tek repertoar promašaja, izgubljenih lopti i nepromišljenih reakcija, dok je izostao i konkretni učinak Darka Planinića kojeg su Splićani uspješno amortizirali. Jednim od boljih na parketu pokazao se 17-godišnji Duje Brala, dobio je ponovno veliku minutažu, igrao ulogu startera i bio na parketu u završnici osnovnog dijela kao i produžetka. Zabio je Brala osam poena, dok se najefikasnijim pokazao Vuković sa 14 ubačaja. Kod Splita su 14 zabili Čampara i Marčinković.
Veljko Mršić, trener Zadra
– Jedna dobra utakmica, čvrsta prije svega. Izgledala je kao prava prvenstvena i poslužila je svrsi. Vidjeli smo puno dobrih stvari što će nam koristiti za početak sezone. Što se tiče rezultata, nismo znali prelomiti utakmicu. Većim dijelom utakmice smo bili u vodstvu, imali smo i desetak razlike, a Split je stalno bio iza nas te nisu odustajali. Na kraju su pogodili neke šuteve, mi smo promašili. Došli smo u pristojno fizičko stanje osim Workua koji je pauzirao dva tjedna. Imamo sedam dana da sve posložimo i krenemo u sezonu s punom snagom.


Split 81 (67)
Zadar 73 (67)


(8:13, 21:16, 16:22, 22:16, 14:6)




Split – Dvorana Gripe. Suci: Radojković, Roglić i R. Hordov.
Split: Đoković 4, Gizdavčić, Perković 11, Marčinković 14, Čampara 14, Bajo 12, Šarić, Vranković 13, Kedžo 6, Perkušić, Perasović 2, Rebić 5. Trener: Ivica Skelin.
Zadar: Vuković 14, Worku 10, Brala 8, Bursać 6, Mavra 13, J. Planinić 6, D. Planinić 4, Boykins 6, Vujičić, Palokaj, Junaković, Galloway 4, Gilbert 2. Trener: Veljko Mršić.