Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pranić: Protiv Kamena želimo nastaviti pozitivni niz

13.09.2020. 09:43


U 3. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac će put Ivanbegovine gdje ga s početkom u 16.30 očekuje dvoboj s ondašnjim Kamenom. Biograjci imaju vrlo dobar učinak u prva dva kola, osvojili su četiri boda i sada taj pozitivan niz žele nastaviti i ovoga vikenda. U prvom kolu su remizirali s OSK-om u Otoku (1:1), a u drugom glatko u kraljevskog gradu svladali Split (2:0). U međuvremenu su igrali protiv Rudara iz Labina gdje su poraženi tek nakon sudačke nadoknade. S druge strane domaćin iz Ivanbegovine još na svom kontu nema niti boda. Istini za volju odigrali su samo dvoboj drugoga kola u kojem su u Unešiću poraženi od Zagore rezultatom 4:2. Susret s Neretvom u prvome kolu im je odgođen. Sigurno će se protiv Biograjaca želiti osladiti prvim bodovima ove sezone, ali Primorar se neće tako lako dati. U taboru momčadi Mirka Labrovića svi redom najavljuju nastavak pozitivnog niza.
– Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom u prvenstvu, ali zbog toga se ne smijemo opustiti – kazivao je jučer Matteo Pranić.
– Osvojili smo četiri boda u dvije utakmice i to je ono što nas čini zadovoljnima. Na gostovanju kod OSK-a bili smo i vrlo blizu osvajanja sva tri boda pa s obzirom na tu činjenicu nismo bili daleko od toga da sada imamo 100-postotan učinak. Međutim zbog toga se nikako ne smijemo opustiti. Liga je vrlo izjednačena i svatko svakoga može pobijediti. Trebamo biti koncentrirani u svakoj utakmici i nastaviti sakupljati bodove kako bi što rasterećeniji mogli ući u nastavak natjecanja.
Malo je nedostajalo da se Biograjci slavodobitno vrate iz Labina gdje su u posljednjim minutama sudačke nadoknade poklekli i oprostili se od kup natjecanja.
– Šteta. Imali smo desetak prilika tijekom utakmice i trebali smo imati prednost od najmanje tri ili četiri gola. Međutim nitko nam nije kriv osim nas samih. Jednostavno nismo bili dobvoljno konkretni u završnici i to nas je koštalo prolaska u daljnji tijek natjecanja. Vjerujem da smo iz te utakmice puno toga naučili i da ćemo u nastavku sezone značajno popraviti realizaciju. Protiv Splita smo u tom segmentu bili na visini zadatka, a protiv Rudara smo u potpunosti podbacili.
Slijedi gostovanje u Ivanbegovini kod ondašnjeg Kamena koji je do sada odigrao tek jednu utakmicu u prvenstvu.
– Istina, Kamen je odigrao tek jednu utakmicu i to u drugom kolu kod Zagore. Poraženi su 4:2. U prvom kolu su trebali igrati kod kuće protiv Neretve, ali je ta utakmica odgođena. To bi značilo da će prvu domaću utakmicu pred svojim navijačima igrati upravo protiv nas. Kamen je poznat kao momčad koja je vrlo nezgodan domaćin i na svom travnjaku vrlo teško gube bodove. Međutim, ne smijemo previše razmišljati o tome što oni žele. Mi u Ivanbegovini želimo nastaviti pozitivan niz i dat ćemo sve od sebe da nam to pođe za nogom. Vraćaju nam se neki igrači i vjerujem da ćemo već u ovoj utakmici popraviti realizaciju. Moramo biti koncentrirani, odlučni i ubojiti kada za to dođe trenutak. Vjerujem da se protiv Kamena može ostvariti pozitivan rezultat, a to znači bod ili sva tri – kazao je u telefinskom razgovoru Matteo Pranić.